Din cuprinsul articolului
Mănâncă acest lucru de 2 ori pe săptămână și îți vei reduce riscul de atac de cord, spun oamenii de știință! Hipertensiune arterială afectează una din trei persoane. Pentru a preveni, medicii spun că alimentația este cheua. Printre numeroasele alimente sănătoase pentru inimă, o legumă simplă și accesibilă iese în evidență pentru efectele sale benefice la persoanele cu hipertensiune arterială.
Potrivit experților și studiilor recente, această legumă cruciferoasă este deosebit de eficientă în reglarea tensiunii arteriale, cu condiția să fie consumată în mod regulat. Iată cine este și ce trebuie să știi despre el.
De ce broccoli este un aliat al sănătății inimii

Brocoli reglează tensiunea arterială
Broccoli este bogat în potasiu, un mineral esențial care ajută la reglarea tensiunii arteriale prin afectarea echilibrului de sodiu / potasiu în organism. Aportul adecvat de potasiu promovează eliminarea sodiului prin rinichi, ceea ce ajută la reducerea retenției de apă și la scăderea tensiunii arteriale.
Broccoli nu este bogat doar în potasiu: ele conțin, de asemenea, calciu, magneziu, fibre și compuși bioactivi, cum ar fi glucozinoli, care joacă un rol în protecția cardiovasculară.
Studiile efectuate de cercetătorii australieni de la Universitatea Edith Cowan au arătat că patru porții de legume crucifere pe zi, inclusiv broccoli, duce la o scădere semnificativă a tensiunii arteriale. Acest declin, deși moderat (aproximativ 2,5 până la 3,6 mmHg), are un impact real asupra sănătății: poate reduce riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord cu 5%.