sâmbătă, martie 25, 2023

Ce mananci pentru un creier sanatos.  Alimentatie sanatoasa pentru creier si minte agera

Alegerile pe care le facem in ceea ce priveste dieta zilnica au o influenta uriasa cand vine vorba despre memorie, putere de concentrare si minte agera.

Pe mindbodygreen.com am descoperit ce inseamna alimentatie sanatoasa pentru creier. Te sfatuiesc sa incluzi produsele de mai jos in meniul tau obisnuit.

Daca te simti obosita, uiti des si nu te poti concentra, s-ar putea sa te confrunti cu un deficit de nutrienti esentiali pentru creier. Ce e de facut? Simplu! Afla din ce este compusa o alimentatie sanatoasa pentru creier, mai exact, care sunt produsele alimentare cu rol de protectie a sanatatii cerebrale! Cand optezi pentru mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, capeti mai multa energie si ai siguranta ca si creierul tau este sanatos.

Te-ar mai interesa: De ce se pune pâine și sare pe pragul casei, mâine...

Mananca peste, in special peste gras

Membranele celulelor cerebrale sunt compuse din grasimi, precum acizi grasi Omega-3. De fapt, pentru structura creierului sunt esentiale grasimile, pentru ca in jur de doua treimi din creier sunt compuse din grasimi. Somonul, heringul si macroul sunt surse importante de grasimi Omega-3, in mod special DHA (acidul docosahexaenoic) si EPA (acid eicosapentaenoic).

Alimentatie sanatoasa pentru creier – ciocolata neagra

Daca vrei sa scapi de stres, mananca ciocolata neagra. Are un continut mare de cacao, despre care numeroase studii arata ca detine substante care cresc secretia de serotonina. Iar un nivel mai mare de serotonina, supranumita si „hormonul fericirii“ inseamna o stare de spirit mai buna. Este un aliment pe placul creierului, consumul acesteia fiind asociat cu beneficii precum imbunatatirea functiilor cognitive. Proprietatile binefacatoare cu efecte tonice si psihostimulante ale ciocolatei sunt conferite de unele molecule similare cu cofeina, teobromina, teofilina.

Te-ar mai interesa: Ghid complet de valori ale glicemiei în funcție de...

CITESTE CONTINUAREA…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private