Sari la conținut

Mănânci fructe ca desert? Sănătos sau nesănătos? Iată ce zic experții

fructele sunt benefice pentru sanatate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Mănânci fructe ca desert? Fructele sunt cel mai bun prieten al omului și nu există nici un dubiu în acest sens. Considerate a fi un superaliment, fructele sunt cea mai naturală sursă de nutrienți esențiali de care are nevoie corpul nostru. Fructele sunt pline de vitamine, minerale, antioxidanți, fibre, proteine, flavonoide etc. și au mai multe beneficii pentru sănătate.

Prin urmare, experții în sănătate și nutriționiștii recomandă întotdeauna adăugarea a cel puțin un castron de fructe proaspete de sezon în dieta noastră de zi cu zi. Pe lângă faptul că sunt sănătoase, ne mențin și plini pentru mai mult timp și oferă o opțiune sănătoasă de a mânca atunci când simțim nevoia de o gustare la mijlocul zilei.

Mănânci fructe ca desert? Sănătos sau nesănătos? Iată ce zic experții

Fructele sunt încărcate cu zahăr natural. Prin urmare, oamenii înlocuiesc adesea prăjiturile și dulciurile decadente cu fructe pentru a reduce pofta dulce. Trebuie să fi observat un fructier pentru desert la fiecare bufet de petrecere! Aceasta aduce o întrebare – este sigur să mâncați fructe la desert? Se pare că nutriționistul celebru Pooja Makhija are o explicație simplă pentru acest obicei.

Nutriționista Pooja Makhija a postat recent pe instagram un scurt filmuleț cu momentul potrivit când ar trebui consumate fructele. Potrivit lui Pooja, nu trebuie să fuzionați fructele cu masa principală sau să le consumați ca desert; în schimb, fructele trebuie consumate ca o masă de sine stătătoare pentru a vă bucura din plin de beneficiile lor.

Pooja Makhija împărtășește 2 motive pentru care trebuie să mănânci fructe ca masă autonomă:

  1. Fructele au o nutriție volatilă. Vitaminele, mineralele și antioxidanții se pierd în așteptarea ca rândul lor să fie digerat cu proteinele și carbohidrații mesei principale.
  2. Se adaugă la cantitatea de calorii a mesei principale pe care ați mâncat-o. Orice lucru pe care corpul tău nu îl poate digera este stocat ca grăsime.

„Ai vrea să-ți păstrezi fructele inocente în corp ca grăsimi?”se intreaba ea. Dacă doriți să savurați fructele până la miez, atunci includeți-le în masă „ca o gustare separată independentă”, adaugă Pooja Makhija.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel