Sari la conținut

Mănânci miere cu nucă? TREBUIE să afli asta

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Mierea și nucile, printre alimentele care prelungesc viața

De la împărații Mughal la liderii moderni, fructele uscate au reprezentat o parte bogată a istoriei Indiei. Atunci când este combinată cu miere, eficiența acesteia se dublează în natură. Mierea are un gust delicios și este bogată în antioxidanți și grăsimi bune. Dulceața naturală a mierii și proprietățile sale medicinale adaugă valoare fructelor uscate, iar consumul lor zilnic ameliorează diverse probleme de sănătate.

În afară de gust, combinația de miere și nuci are multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi următoarele.

Reduce colesterolul rău

Migdalele și nucile sunt bogate în mangan, potasiu, magneziu, grăsimi monosaturate și fibre alimentare care ajută la reducerea colesterolului rău. Mierea are proprietăți antioxidante care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Consumul de fructe uscate acoperite cu miere poate crește colesterolul HDL din organism.

Ajută la prevenirea diabetului

Consumul excesiv de zahăr cristalizat va crește cu siguranță nivelul zahărului din sânge. Mierea acționează ca un îndulcitor alternativ care, consumat într-o cantitate limitată, poate reduce riscul de diabet. Mierea poate reduce creșterea nivelului de glucoză din plasmă pentru diabet.

Întărește imunitatea

Fructele uscate și mierea au proprietăți antioxidante care ajută la creșterea imunității. De la debutul Covid, am început să acordăm mai multă atenție sănătății noastre și să consumăm alimente care întăresc imunitatea. Combinația de fructe uscate cu miere funcționează ca o magie și menține sistemul imunitar al organismului pentru a lupta împotriva bacteriilor și virușilor.

Curata pielea

Ce se întâmplă dacă îți spun că mierea te poate ajuta să reduci acneea și erupțiile frecvente? Consumul regulat al acestui amestec nu numai că vă poate face pielea supla, ci și poate îmbunătăți calitatea și senzația acestuia. Amesteca pasta de stafide macinata cu miere, turmeric si putin lapte crud si aplica-o pe fata ta de doua ori pe saptamana pentru stralucire si o piele catifelată.

Ajută la creșterea în greutate într-un mod sănătos

Datorită prezenței grăsimilor bune, mierea și fructele uscate vă pot ajuta să vă gestionați sau să vă mențineți greutatea. Faceți o farfurie de verdeață amestecată împreună cu nuci și miere, care vă va oferi o doză de energie pe tot parcursul zilei și, de asemenea, va stimula metabolismul corpului.

Îmbunătățește memoria

Te-ai întrebat vreodată de ce nucile seamănă cu forma unui creier uman? Pentru că îmbunătățesc activitatea creierului și ajută la reținerea memoriei. Într-un pahar de lapte adăugați nuci, migdale, miere și un strop de turmeric pentru a ajuta la ameliorarea problemelor de somn și la stimularea funcției creierului.

Cum fructele uscate îmbunătățesc nivelul hemoglobinei din corpul nostru

Stafidele și curmalele sunt bogate în fier și vitamina C, în timp ce smochinele sunt încărcate cu fier, magneziu, vitamina A și acid folic. Pentru energie instantanee și niveluri sănătoase de hemoglobină, consumați o mână de smochine uscate, curmale și stafide dimineața și înainte de culcare. Alte fructe uscate, cum ar fi migdalele, fisticul, pot ajuta, de asemenea, la creșterea nivelului de hemoglobină din organism.

Cum ajută mierea la tuse și răceală?

Potrivit OMS, mierea poate fi folosită ca remediu natural pentru tuse și răceală și are puține dovezi că este utilizată într-un cadru clinic. Deși studiul asupra acestui beneficiu special al mierii este limitat, cu siguranță ajută la ameliorarea durerii în gât.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel