Sari la conținut

Vitamina ieftină care reduce riscul de DIABET de tip 2

Medicii britanici cer autorităţilor să introducă suplimente în alimentele de bază

Vitamina ieftină care reduce riscul de DIABET. A sta la soare sau doar a lua un supliment de vitamina D poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 pentru cei aproape 400 de milioane de adulți expuși riscului din întreaga lume, potrivit unui nou studiu.

O echipă de la Tufts Medical Center spune că administrarea suplimentelor ar putea duce la o scădere cu 15% a probabilității de a dezvolta această afecțiune în rândul adulților cu prediabet.

Vitamina ieftină care reduce riscul de DIABET de tip 2

O persoană cu prediabet are niveluri de zahăr din sânge mai mari decât cele normale, dar acestea nu sunt suficient de mari pentru a fi diagnosticate cu diabet de tip 2. Cu toate acestea, aceste persoane sunt mai expuși riscului de a dezvolta această afecțiune în viitor.

Cercetătorii au revizuit și analizat trei studii clinice în timpul studiului lor. Ei au descoperit că pe o perioadă de urmărire de trei ani, diabetul nou a apărut la 22,7% dintre adulții care au primit vitamina D, comparativ cu 25% dintre cei care au luat un placebo.

Apoi, echipa a luat aceste rezultate și a estimat modul în care suplimentele de vitamina D ar avea impact asupra adulților cu prediabet din întreaga lume. Ei au descoperit că suplimentele ieftine de vitamina D ar putea întârzia dezvoltarea diabetului.

Vitamina D, ideală pentru persoanele cu prediabet

„Rezultatele noastre arată că vitamina D oferă un beneficiu modest în scăderea riscului de diabet la adulții cu prediabet cu risc ridicat”, spune dr. Anastassios Pittas, șeful de Endocrinologie, Diabet și Metabolism la Centrul Medical Tufts, potrivit unui comunicat al SWNS.

„Acest lucru ar putea avea implicații semnificative asupra sănătății publice pentru cei 96 de milioane de adulți din SUA (38% din toți adulții din SUA) și pentru peste 400 de milioane de oameni din întreaga lume care sunt expuși riscului de diabet. Cu toate acestea, există încă câteva necunoscute importante.

De exemplu, nu cunoaștem doza sau formula optimă de vitamina D și dacă ar trebui să urmărim un anumit nivel de vitamina D în sânge, care ar maximiza beneficiile în această populație, cu un risc mic sau deloc de efecte secundare.” continuă Dr. Pittas.

„Echipa noastră intenționează să proiecteze studii viitoare pentru a răspunde la aceste întrebări importante. În studiile care au fost special concepute pentru a testa ipoteza că vitamina D reduce rata de progresie spre diabet la persoanele cu prediabet, riscul de a dezvolta diabet a fost constant mai mic în grupul alocat vitaminei D decât în grupul placebo.”

Cele mai bune modalități de a obține mai multă vitamina D

Diabetul de tip 2 afectează de obicei adulții în vârstă mai mult decât alte grupe de vârstă, dar devine din ce în ce mai frecvent în rândul tinerilor în ultimii ani.

Unele simptome includ:

  • foame crescută,
  • pierdere neintenționată în greutate,
  • oboseală,
  • vedere încețoșată,
  • sete crescută.

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi care este abundentă în alimente precum peștele gras, carnea roșie și gălbenușurile de ou.

De asemenea, organismul o produce atunci când razele ultraviolete de la lumina soarelui lovesc pielea, făcând suplimentele deosebit de utile în lunile de iarnă.

Vitamina D este vitală pentru a menține oasele, dinții și mușchii sănătoși, deoarece ajută la reglarea calciului din organism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel