Sari la conținut

Mâncare stricată cu viermi la Academia de Poliţie. Zeci de studenţi au făcut toxiinfecţie alimentară. Europol: „Sperăm că nu se va muşamaliza”

sursa foto: libertatea.ro

Sindicatul Europol a sesizat autoritățile după ce, în mâncarea oferită studenților de la Academia de Poliție, s-au găsit viermi, iar carnea oferită acestora ar fi fost alterată.

Europol reclamă ”bătaia de joc” la care sunt supuși studenții de la Academia de Poliție, la doar două zile după ce zeci dintre aceștia au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.”Umilință, bătaie de joc, căprărie și mâncare similară cu ce se primea în lagărele de muncă din perioada comunistă.

După două zile în care zeci de studenți au ajuns la spital cu diagnostic preliminar de toxiinfecție alimentară, în Academia de Poliție continuă bătaia de joc la adresa studenților, viitori ofițeri de poliție.

sursa foto: Facebook

Aceștia au condiții mai proaste decât cele ale deținuților din pușcării”, scrie sindicatul Europol pe pagina de Facebook.

În postare, Europol acuză faptul că nimeni din conducerea Ministerului de Interne nu a luat atitudine față de „umilința și bătaia de joc la adresa studenților”.

”În meniul primit azi, la două zile de la declanșarea focarului de infecție, se pot vedea cu ochiul liber larve de viermi în supă sau carne alterată cu miros înțepător. Nu numai că nimeni din conducerea ministerului nu a luat atitudine față de umilința și riscul bacteriologic existent, dar și la acest moment bătaia de joc continuă la adresa studenților cărora li se oferă ‘mâncare’, ce se aseamănă cu lăturile”.

Sindicaliștii susțin faptul că scopul unor persoane din Minister este de a ascunde problemele existente la Academia de Poliție. „Acum poate veți înțelege de ce i s-a vândut gogoși viceprim-ministrului Predoiu cu privire la ‘beneficiile’ militarizării Academiei de Poliție. De fapt scopul celor din linia doi a MAI, este de a băga pumnul în gură studenților și de a nu mai ieși mizeria la suprafață”, scrie sindicatul.

Europol precizează că a sesizat toate autoritățile cu atribuții în domeniu și își exprimă speranța că situația nu va fi mușamalizată, potrivit antena3.ro. ”Sperăm că nu se va mușamaliza și acest caz, la fel ca acela din toamna anului trecut când studenții au fost înghesuiți câte 16 în dormitoare, mai rău ca pușcăriașii, în condiții insalubre”, încheie sindicaliștii.

Zeci de studenţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

63 de studenţi ai Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza au suferit o toxiinfecţie alimentară, unii dintre ei fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri, fără a fi însă internaţi. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti face o anchetă epidemiologică, iar conducerea Academiei a dispus verificări în acest caz.

Reprezentanţii Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” au anunţat că marţi, începând cu ora 20.30, mai mulţi studenţi ai instituţiei au prezentat stări de rău, acuzând dureri abdominale însoţite de stări de vomă.

„Personalul instituţiei, aflat la serviciul de permanenţă, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistenţă medicală. La faţa locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenţilor care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigaţii amănunţite au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecţie alimentară.
În total, au fost afectaţi 63 de studenţi. În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza nu a fost internat, celor afectaţi recomandându-li-se tratament medical de specialitate”, a precizat sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel