Categories: Stil de viaţă

Nutriționist: ”Atât timp cât vom consuma mâncăruri acide, grăsimea va continua să se acumuleze.” Cu ce le înlocuim

Mîncăruri acide. Secretul unei diete sănătoase nu constă în eliminarea din alimentaţie a grăsimilor şi a dulciurilor, ci în menţinerea echilibrului natural al corpului.

Afirmaţia îi aparţine nutriţionistului şi microbiologului american Robert Young, care promovează medicina alternativă, bazată pe o dietă ce ajută la menţinerea unui echilibru între mediul acid şi cel alcalin (bazic) din corpul uman.

Young spune că organismul se îmbolnăveşte atunci când sângele şi ţesuturile capătă un exces de aciditate, în special din cauza mâncărurilor acide. Soluţia este dieta alcalină.

De ce îngraşă mâncărurile acide

„Oamenii iau în greutate atunci când organismul lor nu elimină acizii dăunători. Aceştia sunt produşi de metabolismul uman în acelaşi mod prin care o maşină produce monoxid de carbon”, explică Young.

În mod normal, aceşti acizi sunt eliminaţi prin respiraţie, transpiraţie sau urină. Dacă vreunul dintre aceste canale este blocat (prin congestie sau rănire), organismul împinge acizii către ţesuturile conjuctive şi grase.

Alimentele acide, de tipul proteinelor animale sau lactatelor cauzează congestie, din cauză că se digeră mai greu, explică nutriţionistul. Astfel acizii, forţaţi să rămână în organism, se aşază în zonele unde există grăsime. Principalele mâncăruri care ar trebui eliminate din dietă dacă vreţi să slăbiţi sunt carnea de porc, de pasăre ( pui sau curcan), produsele lactate, ouăle şi oţetul.

Grăsimea se acumulează de la mâncăruri acide

Puteţi mânca în schimb peşte gras, precum somon sau păstrăv. Oţetul îl puteţi înlocui cu zeama de lămâie, care are un conţinut ridicat de potasiu şi un efect alcalin. De asemenea, ar trebui să staţi departe de cereale, precum grâul, şi mai ales de orez. Primul poate provoca congestie, din cauza conţinutului de gluten, iar cel de-al doilea are mult zahăr.

Exerciţiul fizic însoţeşte aproape orice cură de slăbire. Cu toate astea, există oameni care, deşi fac mişcare, nu slăbesc. Principalul motiv este că dieta lor conţine mâncăruri acide, spune Robert Young. „Corpul are nevoie de grăsime pentru a se proteja de efectele nocive ale acizilor, care ard şi pot distruge organele interne”, precizează specialistul.

Atât timp cât vom consuma mâncăruri acide, grăsimea va continua să se acumuleze. Acidul lactic este produs atât de lactate, cât şi de efortul fizic în exces. Potrivit lui Young, în momentul în care exerciţiul fizic ajunge să producă insuficienţă respiratorie şi durere, nu facem decât să încurajăm organismul să reţină grăsimea.

Puneţi sare pe fructe

Pentru o viaţă sănătoasă, eliminaţi din dieta dumneavoastră fructele cu conţinut ridicat de zahăr. Acesta asigură retenţia grăsimilor şi vă împiedică să slăbiţi. Puteţi consuma struguri, lămâie, avocado, nucă de cocos.

Dacă vă tentează totuşi alte fructe, mai aveţi o opţiune. „Regula generală, chiar dacă optaţi pentru un măr verde în locul unuia roşu, deci unfruct mai puţin dulce, este să puneţi puţină sare pe el”, sfătuieşte specialistul. Sarea amortizează şi chiar neutralizează efectul acizilor, ajutând la reenergizarea organismului. Renunţaţi la alcool, cafea şi ceai dacă vreţi să aveţi o piele frumoasă.

Vă puteţi prepara un ceai sănătos doar adăugând apă fierbinte peste suc natural de lămâie şi ghimbir. Young recomandă de asemenea consumul de alimente bogate în clorofilă, întrucât aceasta ajută la formarea de globule roşii, îmbunătăţind sănătatea organismului. „Tot ce este verde este bun. Ar trebui să consumaţi fructe sau legume verzi la mic dejun, prânz şi cină”, sfătuieşte specialistul.

Recent Posts

Masa de Paște. Desertul cu care Elwira Petre dă mereu lovitura: „E un fel de chec, dar în 3 culori”

Elwira Petre și-a demonstrat cu vârf și îndesat nu doar calitățile de dansatoare, ci și…

9 minute ago

Boala care l-a ucis pe Amza Pellea și viciul la care nu a putut renunța

Dacă ar fi trăit, Amza Pellea ar fi avut azi 93 de ani, proaspăt împliniți…

39 de minute ago

Un pacient de 72 de ani a avut Covid 613 zile. Bărbatul a acumulat peste 50 de mutații de la virus

Un pacient olandez cu cel mai lung caz de infecție cu COVID înregistrat vreodată a…

o oră ago

Muntele cu puteri tămăduitoare. În acest loc se pot atinge cele mai înalte stări de conștiință

Loc de vindecare energetică. Munții Rarău este considerat muntele sfânt al României. Cercetătorii susțin că…

2 ore ago

5 reguli de somn cu ajutorul cărora adaugi câțiva ani buni vieții tale

Reguli de somn. Somnul este un proces fiziologic esențial pentru viața omului, asemenea setei și…

2 ore ago

Cum știi că partenerul te înșeală: semne de care să ții seama

Cum știi că partenerul te înșeală. E un adevăr absolut faptul că, într-o relație, încrederea…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian