sâmbătă, octombrie 1, 2022

Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de a obține protecție împotriva virusului SARS-CoV-2, potrivit specialiștilor. Astfel, autoritățile încearcă să grăbească ritmul campaniei de vaccinare anti-COVID, de Ziua Națională.

Ziua Națională prilejuiește și organizarea de maratoane de vaccinare. Astfel de acțiuni se vor desfășura până mâine, la ora 16:00, în șase spitale militare din țară, anunță RRA.

Te-ar mai interesa: De ce s-a sinucis tânărul chirurg Radu Mirică: mes...

Mai exact la: Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Brașov și Timișoara. În schimb, la Sângeorgiu de Mureș, cea mai mare comună din județul Mureș, se derulează un eveniment inedit: un maraton de testare gratuită anticovid.

Mulțumiri speciale medicilor, de Ziua Națională

Klaus Iohannis, președintele României, le-a mulțumit medicilor și tuturor persoanelor implicate în lupta cu virusul, în cadrul unei conferințe de la Palatul Cotroceni.

„Domnilor miniştri, domnule secretar de stat, onoraţi medici, dascăli şi reprezentanţi ai societăţii civile, îmi face o deosebită plăcere să putem găzdui la Palatul Cotroceni această ceremonie încărcată de o semnificaţie deosebită pentru noi toţi.

Te-ar mai interesa: Raed Arafat: Planul României dacă Putin aruncă nuc...

Ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanţa identităţii noastre naţionale, la valorile şi aspiraţiile pe care le împărtășim.

1 Decembrie este însă şi prilejul de a mulţumi unor personalităţi remarcabile, care prin activitatea lor de zi cu zi fac România mai bună. Astăzi îmi revine bucuria de a le onora eforturile depuse şi de a le transmite gratitudinea întregii societăţi.

Te-ar mai interesa: Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare di...

Ziua Naţională a României marchează respectul pe care îl vom purta mereu unei generaţii care s-a dedicat trup şi suflet împlinirii unui ideal măreţ şi reprezintă simbolul unităţii, al sacrificiului şi al speranţei poporului român.

Aceste valori sunt mai actual ca niciodată şi se cuvine ca acum să arătăm recunoştinţa noastră celor care prin sacrificiul lor au grijă de sănătatea şi de viaţa noastră. Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenţei noastre cotidiene a fost perturbat dramatic ca urmare a pandemiei de COVID-19. Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistenţă şi adaptabilitate.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

Dragi medici, doar vocaţia şi înzestrăzile dumneavoastră extraordinare, native sau cultivate, pot explica faptul că, în ciuda riscurilor, a oboselii şi a condiţiilor extrem de grele, nu v-aţi pierdut optimismul că puteţi învinge boala şi nu aţi ezitat în misiunea dumneavoastră fundamentală, aceea de a proteja sănătatea semenilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private