Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat calendarul maratoanelor vaccinării. Astfel că începând din 7 mai în mai multe orașe din țară vor  exista centre de vaccinare pentru care nu este necesară programarea prealabilă. ”Ne dorim facilitarea accesului la vaccinare a unui număr cât mai mare de persoane fără să fie nevoie de programare directă”, a precizat Gheorghiță.

Principalele declarații ale coordonatorului campaniei de vaccinare:

  • Pentru că maratonul vaccinării din Timișoara a fost un succes, ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare.
  • Primul eveniment de acest fel va avea loc în București în perioada 7-9 mai, unde se vor organiza două centre, unul la Sala Palatului unde vor fi disponibile 40 de fluxuri și altul la Biblioteca Națională, unde vor fi 10 fluxuri de vaccinare. Acest eveniment este organizat de Facultatea de Medicină ”Carol Davila” cu sprijinul autorităților.
  • De asemenea în perioada 14-16 mai, la nivel național, dar în special în Cluj Napoca, Târgu Mureș și Iași, universitățile de medicină organizează astfel de evenimente de maratoane ale vaccinării.
  • Ne dorim facilitarea accesului la vaccinare a unui număr cât mai mare de persoane fără să fie nevoie de programare directă.
  • În Craiova în perioada 10-17 mai, cu sprijinul Facultății de Medicină, în toate centrele de vaccinare din municipiul Craiova se va asigura vaccinarea pentru 24 de ore din 24, fără programare. Va fi o săptămână altfel. Este un program pilot pe care ne dorim să-l evaluăm pentru a trage concluziile pe baza cărora să analizăm oportunitatea de a transforma și de a extinde modalitățile de vaccinare prin prezentare directă.
  • Vom începe cu municipiile în care există centre regionale de depozitare pentru că acolo se poate asigura lanțul de frig astfel încât să nu irosim doze de vaccin.
  •  Rând pe rând probabil că vom extinde progresiv această modalitate. Luăm în calcul prezentarea directă la vaccinare pentru anumite categorii de vârstă, de exemplu persoane peste 60 de ani sau pe anumite intervale orare.