vineri, septembrie 30, 2022

Infarcturile silențioase pot produce simptome diferite de cele tradiționale, provocând indigestie, greață, dureri musculare sau chiar o stare de rău care poate fi confundată cu gripa.

„Oamenii se simt adesea destul de normal în timpul unui atac de cord tăcut sau simt un anumit disconfort în piept, în general, care nu este suficient de grav pentru a semnala că ceva nu este în regulă”, spune Dean Heller, MD, cardiolog la Miami Cardiac & Vascular Institute.

Te-ar mai interesa: Medic anestezist, acuzat de terorism medical! Un d...

Experții spun că unii pacienți confundă oboseala extremă sau frecventă, disconfortul fizic general cu alte afecțiuni, dar de fapt au căzut victime ale atacurilor de cord silențioase.

Unii pacienți care au supraviețuit acestor atacuri de cord subliniază, de asemenea, că au confundat un episod precum stomacul deranjat sau o răceală puternică însoțită de dureri musculare, cu un infarct tăcut.

Mare atenție la acest tip de infarct!

Un studiu din Jurnalul Asociației Medicale Americane (JAMA) care a fost publicat la sfârșitul anului 2015, a urmărit aproape 2.000 de persoane cu vârste cuprinse între 45 și 84 de ani, jumătate dintre pacienți fiind bărbați, în plus, acești oameni nu aveau nicio formă cardiovasculară. boala.

Te-ar mai interesa: Mustul, elixirul tinereții, bun pentru creier, ini...

Cercetătorii au stabilit după 10 ani că „8 la sută dintre acești oameni au fost diagnosticați cu cicatrici la nivelul miocardului”, după cum a subliniat portalul Baptisthealth.

Aceste cicatrici arată că au existat dovezi ale unui atac de cord. Studiul a subliniat, de asemenea, că 80 la sută dintre persoanele care au suferit un atac de cord nu erau conștienți că au suferit de această afecțiune.

Te-ar mai interesa: Inovațiile medicale în tratamentul cataractei: pac...

Potrivit cercetărilor, cicatricile miocardice au fost de cinci ori mai mari la bărbați decât la femei.

Persoanele care au un atac de cord tăcut au convingerea că au arsuri la stomac, gripă sau încordarea mușchilor pieptului. Dar acest tip de atac de cord are ca rezultat blocarea fluxului de sânge către inimă și posibile leziuni ale mușchiului inimii.


Factori de risc

Potrivit Clinicii Mayo, factorii de risc pentru atacul de cord tăcut sunt:

Te-ar mai interesa: Atenție! Picioarele umflate pot prevesti un infarc...

  • Vârstă.
  • Diabet.
  • Supraponderalitate
  • Istoric familial de boli cardiace.
  • Hipertensiune arteriala.
  • Colesterol ridicat.
  • Lipsa de exercitiu.
  • Infarct miocardic anterior.
  • Consumul de tutun.

Experții de la Clinica Mayo avertizează, de asemenea, că un atac de cord asimptomatic poate crește riscul de a avea un alt atac de cord, dar acesta „ar putea fi mortal”. O altă complicație a unui alt atac de cord este creșterea riscului de insuficiență cardiacă.

Determinarea potențialului de a avea un atac de cord asimptomatic este complexă. Pentru persoanele care au factori de risc, medicul dumneavoastră vă poate evalua și trata factorii de risc pentru a reduce șansele de a avea un atac de cord fără simptome.

Te-ar mai interesa: A murit Alexandru Arșinel, la 83 de ani! „Zilele î...

„Singura modalitate de a identifica un atac de cord asimptomatic sunt testele imagistice, cum ar fi o electrocardiogramă sau o ecocardiogramă”, explică Clinica Mayo.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private