
Mare gijă! Aceste alimente devin toxice dacă le reîncălzești

Ciupercile sunt ideale pentru organism atunci când sunt consumate imediat după preparare, iar în cazul în care rămân neconsumate, cel mai bine ar fi să le mâncăm reci. Acest lucru este valabil și în cazul în care au fost preparate supe sau mâncăruri ce conțin ciuperci. Atunci când sunt reîncălzite, ciupercile își schimbă compoziția de proteine și implicit gustul.
Te-ar mai interesa: David Popovici s-a întors acasă: Nu sunt obișnuit ...
Datorită schimbării acestor compoziții pot să apară o varietate de probleme digestive (balonări, crampe abdominale, diaree), iar beneficiile lor asupra sănătății vor fi practic inexistente.
La fel ca ciupercile, carnea reîncălzită își schimbă compoziția proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabilă o reîncălzire la temperaturi ridicate, a cărnii de pui care conține mai multe proteine decât carnea roșie. Dacă ești consumator de carne, mai bine o mănânci rece decât să o reîncălzești.
Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui să îl reîncălzim pentru că își va pierde din proprietăți, devenind chiar toxic. Mănâncă-l imediat după preparare sau chiar rece – atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care îți va da acel sentiment de sațietate pentru mai mult timp.
Te-ar mai interesa: Horoscopul săptămânii 27 iunie-3 iulie. Săptămână ...
Spanacul
Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrați, care în momentul reîncălzirii se transformă în nitriți. Acestea sunt potențial cancerigeni pentru corpul uman. Așadar cel mai indicat ar fi să mâncați o mâncare de spanac imediat după ce a fost făcută, pentru a vă bucura de beneficiile spanacului.
În același fel se procedează și cu sfecla. Aceasta conține nitrați , iar în momentul în care vor fi reîncălziți, se vor transfoma în nitriți.
Te-ar mai interesa: Detoxifiere. Ce reguli ar trebui sa respecti? Sfat...
Țelina și morcovii
Țelina, una dintre cele mai frecvent utilizate legume la prepararea supelor, trebuie întotdeauna scoasă din supe după ce a fost gătită, împreună cu morcovii, sau trebuie mâncate proaspăt preparate. De asemenea, aceste două legume conțin nitrați. Puteți reîncălzi supa dacă scoateți din ea țelina și morcovii.
Ouă
Ouăle sunt alimentele cu cel mai mare risc în momentul în care sunt reîncălzite, întrucât acestea vor deveni toxice în momentul reîncălzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplică produselor alimentare în cazul în care ouăle sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se referă la felurile de mâncare în care sunt implicate ouă fierte sau prăjite.
Te-ar mai interesa: De ce a divorțat Laura Lavric: „Când a fost ...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.