duminică, ianuarie 24, 2021
Alecu Carmen

Vaccinul anti-covid AstraZeneca. Marea Britanie intenționează vaccinarea populației de la 1 decembrie.

Începând cu 1 decembrie, Marea Britanie intenționează vaccinarea în masă împotriva coronavirusului. Potrivit telegraph.co.uk, planul este conceput în așa feș încât să fie administrate cel puțin un milion de doze de vaccin pe săptămână.

Circa 1.500 de cabinete medicale și centre de vaccinare de tip drive-through vor fi deschise zilnic de la 8.00 la 20.00.. Pentru fiecare dintre aceste cabinete urmează să administreze cel puțin 1.000 de doze pe săptămână. În această operațiune vor fi implicați inclusiv studenți la medicină și medici pensionați, arată oficialii britanici, potrivit sursei citate.

 Matt Hancock, ministrul Sănătății, a declarat că autoritățile britanice vor decide asupra siguranței vaccinului în decurs de „câteva zile” după ce acesta va primi licența. Există speranțe că rezultatele testelor vaccinului AstraZeneca vor veni săptămâna viitoare.

Consilierul guvernamental Sir John Bell se declară optimist că până la sfârșitul anului vor fi disponibile două sau trei vaccinuri.

Vaccinul anti-covid AstraZeneca

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de compania AstraZeneca ar putea să devină disponibil pentru utilizare la sfârşitul lunii decembrie, a anunțat directorul executiv al producătorului farmaceutic. Compania este acum în aşteptarea aprobărilor emise de autorităţile cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor, potrivit DPA.

AstraZeneca este o companie britanico-suedeză și colaborează cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru a fabrica un vaccin potenţial împotriva noului coronavirus. AstroZeneca este considerat unul dintre cei mai promiţători candidaţi de pe plan mondial în cursa ce vizează găsirea unui tratament eficient care să pună capăt pandemiei de COVID-19.