Sari la conținut

Marea Britanie. Peste 11.000 de oameni „au murit după ce s-au infectat cu Covid în spital”

barbat infectat cu Covid
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cazul unui pacient infectat cu COVID timp de 613 zile

Marea Britanie. Peste 11.000 de oameni „au murit după ce s-au infectat cu Covid în spital”

Potrivit unor noi investigații, peste 11.600 de persoane au murit după infectarea cu Covid-19 în spitale. Pacienții au fost internați la spital pentru tratament pentru o altă boală și „probabil” sau „cu siguranță” au luat virusul după sosire.

Coronavirusul din spitale a fost descris drept „cel mai mortal ucigaș tăcut” al pandemiei, deoarece amploarea efectului său letal asupra secțiilor a fost scoasă la iveală pentru prima dată.

marea britanie

Marea Britanie. Peste 11.000 de oameni „au murit după ce s-au infectat cu Covid în spital”

Cifrele au fost obținute prin intermediul legilor privind libertatea informației de către The Telegraph de la trusturile de sănătate din întreaga țară. Astfel, potrivit datelor, 11.688 au murit din cauza Covid-19 într-o instituție de sănătate, ceea ce reprezintă aproximativ unul din opt din toate decesele înregistrate în timpul pandemiei.

Cele mai multe decese în aceste circumstanțe au avut loc la Spitalele Universitare din Birmingham (484). Un purtător de cuvânt a spus că este „una dintre cele mai mari trusturi de spitale din țară” și „a tratat peste 18.000 de pacienți cu Covid-19… mult mai mult decât orice alt trust de spitale”.

Cifrele raportează, de asemenea, peste 40.000 de infecții nefatale dobândite în spital, înregistrate fie ca „probabile” (testate pozitiv între opt și 14 zile de la internare) și „determinate” (testate pozitive la mai mult de 14 zile după internare).

„Aceste cifre sunt cu adevărat șocante… Infecțiile intraspitalicești au fost cel mai mortal ucigaș tăcut al pandemiei… Întărește cu siguranță argumentul pentru vaccinarea obligatorie pentru persoanlul medical din prima linie”, a declarat Jeremy Hunt, fostul secretar de sănătate și președinte al comitetului de sănătate și asistență socială, potrivit metro.co.uk.

Mai mult de 10% dintre angajații în facilități pentru persoanele în vârstă nu s-au vaccinat încă

În condițiile în care oficialii din domeniul sănătății sunt disperați să prevină valul de infecții mortale care a trecut prin casele de îngrijire la începutul pandemiei, personalul care încă refuză să fie vaccinat până pe 11 noiembrie își va pierde locurile de muncă.

Dar mișcarea ar putea face ca sectorul rămas să se confrunte cu o gaură neagră de personal, în contextul în care mai mult de 10% dintre angajați în facilități pentru persoanele în vârstă nu au primit două doze, încî. 

Zeci de mii de angajați ai caselor de îngrijire din Anglia nu au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului și urmează să-și piardă locurile de muncă săptămâna viitoare, sugerează ultimele cifre.

Aproximativ 49.040 de membri ai personalului nu sunt pe deplin protejați, deși această cifră îi va include pe cei scutiți de schimbare din motive medicale.

„Cauza principală a creșterii ratelor de infecție în spitale este creșterea ratelor în comunitate”

Adam Purnell, director de asistență socială la Institutul de Management al Sănătății și Asistenței Sociale, a spus că va fi „oribil” ca acest sector să piardă atât de mult personal atât de brusc și că rezidenții din anumite locuri vor fi expuși riscului.

Reamintim că, în Marea Britanie, s-a încheiat recent o consultare guvernamentală privind extinderea condiției de vaccinare obligatorie la asistența socială mai largă și la personalul NHS.

Se așteaptă ca Guvernul să facă un anunț iminent, iar BBC raportează că miniștrii au decis în favoarea acestei mișcări.

Comentând despre decesele din spitale, un purtător de cuvânt al NHS a spus că personalul „a urmat cu rigurozitate îndrumările Agenției pentru Securitatea Sănătății din Regatul Unit pentru prevenirea infecțiilor” și că „cauza principală a creșterii ratelor de infecție în spitale este creșterea ratelor în comunitate”.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel