Sari la conținut

Marea Britanie reduce perioada de autoizolare. Cine beneficiază de această măsură

Marea Britanie reduce perioada de autoizolare. Cine beneficiază de această măsură.

O veste bună pentru rezidenții care au intrat în contact cu persoane testate pozitiv și pentru turițtii sosiți din străinătate, în Marea Britanie. Autoritățile au anunțat vineri că au decis să reducă perioada de autoizolare impusă în timpul panedmiei, de la 14 zile la 10 zile.

Perioada mai scurtă de autoizolare va intra în vigoare pe 14 decembrie şi va fi implementată în Anglia, Scoţia şi Irlanda de Nord, precizează un comunicat guvernamental. Dispoziţia se aplică deja în Ţara Galilor.

„După ce am reanalizat dovezile medicale, suntem acum încrezători că putem să reducem numărul de zile în care contactele persoanelor pozitive trebuie să se autoizoleze, de la 14 la 10 zile”, au declarat cei patru consilieri guvernamentali care deţin titulatura de Chief Medical Officer, potrivit Reuters.

Reducerea perioadei de izolare, impuls pentru economie

Reducerea perioadei de izolare îi va ajuta pe britanici să revină mai repede la locurile de muncă şi în şcoli. De asemenea, va stimula redresarea economiei, iar turismul internaţional va beneficia de pe urma relaxării acestor restricţii, ajutând companiile aeriene, afectate de o scădere drastică a veniturilor.

Carantina de 10 zile va începe din ziua de după ultimul contact cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2, după un test COVID-19 sau după apariţia primelor simptome, precizează acelaşi comunicat. NHS Test and Trace, organizaţia responsabilă cu contactarea şi monitorizarea persoanelor care au intrat în contact cu o persoană infectată, va publica un nou ghid de recomandări în cursul zilei de luni.

Regatul Unit, care înregistrează peste 63.000 de morţi din cauza covid-19, este cea mai afectată ţară europeană de pandemie, urmată de Italia. Țara Galilor a implementat deja această măsură

„Izolarea – indiferent că este vorba despre cazuri de contact identificate de serviciul de urmărire sau despre călători care vin din străinătate şi sunt supuşi unei carantine – este estenţială în reducerea răspândirii covid-19”, se arată în comunicat, în care cei patru consilieri guvernamentali îndeamnă persoanele vizate să rămână acasă în această perioadă, chiar dacă ea a fost scurtată.

Guvernul lui Boris Johnson anunţa la sfârşitul lui noiembrie că, începând de la 15 decembrie, călătorii care sosesc în Anglia cu avionul, feribotul sau trenul pot ieşi din carantină dacă fac dovada unei depistări negative cu covid-19, realizată la cinci zile după ce au sosit.

Ei este necesar să-şi rezerve această depistare înainte de călătorie şi să rămână izolaţi înainte de a fi testaţi. De asemenea, trebuie să plătească ei înşişi această depistare, care este necesar să fie realizată în sectorul privat. Testarea costă între 65 şi 120 de lire sterline (73-135 de euro).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel