miercuri, martie 29, 2023

Marea Britanie renunță la testarea la frontieră pentru vaccinați. Ce se întâmplă cu persoanele nevaccinate?

După ce Boris Johnson, premierul britanic, a anunțat că începând cu data de 27 ianuarie, autoritățile vor renunța la majoritatea restricțiilor pandemice, guvernul a trecut la realizarea efectivă a acestora.

Marea Britanie renunță la testarea la frontieră pentru vaccinați

Astfel, începând cu data de 11 februarie, Marea Britanie renunță la măsura obligativității efectuării unui test Covid de către călătorii vaccinați care intră în Marea Britanie. Premierul Boris Johnson a explicat că ridicarea măsurii înseamnă că „persoanele care sosesc nu mai trebuie să fie testate (…) dacă au fost vaccinate de două ori”.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

„Ceea ce facem este să arătăm că această ţară este deschisă pentru afaceri, deschisă pentru călători”, a subliniat Boris Johnson.

Ministrului britanic al transporturilor, Grant Shapps, a subliniat, la rândul său, că testarea la frontieră și-a „depășit utilitatea”.

„Am promis că nu vom menține aceste măsuri în vigoare o zi mai mult decât este necesar și acum este evident pentru mine că testarea la frontieră pentru călătorii vaccinați și-a depășit utilitatea”, a spus, la rândul lui, Grant Shapps, potrivit Reuters.

Ce se întâmplă cu persoanele nevaccinate?

Astfel, din 11 februarie, călătorii complet vaccinați vor trebui doar să completeze formularul de localizare a pasagerilor.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

Deocamdată, vaccinarea completă nu va include și doza booster.

Persoanele cu vârste sub 18 ani vor fi tratate ca pasageri complet vaccinați.

Potrivit Agerpres, cei care nu sunt complet vaccinați nu vor mai trebui să se izoleze sau să facă un test în ziua a opta.

Cu toate acestea, persoanele nevaccinate vor fi nevoite să facă dovada unui test Covid negativ înainte de a călători și să facă un test PCR după sosirea în Anglia, a mai explicat ministrul britanic.

Te-ar mai interesa: „Vom fi asemenea lui Dumnezeu!” Futurolog, predicț...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private