duminică, august 14, 2022

Astăzi începe marea relaxare anunțată de către autorități: se renunță la mască în public și se ridică restricțiile de circulație. Florin Cîțu a anunțat că se vor relaxa și restricțiile și pentru restaurante.

„Se stabileşte programul retaurantelor, cafenelelor, barurilor și teraselor în intervalul orar 5:00-24:00”, a anunţat premierul.

Până acum, activitatea restaurantelor era permisă până la ora 21:00.

Te-ar mai interesa: Florin Salam, reacție acidă în miez de noapte: Lăs...

„Începând cu data de 15.05.2021 se propune permiterea desfășurării programului cu publicul, în intervalul orar 5:00-24:00, a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori” – a propus Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

Măsurile de relaxare anunțate vineri seara se aplică începând de astăzi, 15 mai 2021.

 „Începând cu data de 15.05.2021 se propune eliminarea interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în toate localitățile, precum și a restricțiilor privind programul operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private” – prevede hotărârea CNSU nr. 29 din 14.05.2021, adoptată vineri seara în ședința de guvern.

Te-ar mai interesa: Vindecare prin puterea minții. Profesorul Dulcan: ...

„Se elimină restricțiile referitoare la portul măștii în spații deschise neaglomerate, urmând ca restricțiile să fie aplicate în continuare în spații publice (închise), piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locuri de muncă”, a mai anunțat Florin Cîțu.

Reglementări pentru nunți, botezuri, petreceri

Începând cu data de 1 iunie 2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise va fi permisă cu participarea a maximum 70 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Te-ar mai interesa: Medic român: ”10 gânduri de om prost”...

Începând cu data 1 august 2021, dacă la nivel național se atinge ținta de vaccinare pentru luna în curs, se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) în spații deschise să se realizeze cu participarea a maximum 150 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Organizatorul poate decide desfășurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanți în condițiile în care capacitatea maximă a spațiului permite asigurarea unei suprafețe de minim 2 mp/persoană, iar toți participanții fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, propune CNSU.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private