luni, noiembrie 29, 2021

Revenirea la normalitatea pe care o cunoșteam înainte de pandemie începe să se facă simțită din ce în ce mai multe țări. Guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, a semnat în cursul zilei de

Te-ar mai interesa: Omicron, pe cale să provoace o nouă pandemie?! Med...

luni, un ordin executiv prin care suspendă  restricţiile aplicate la nivel local cu ocazia prevenirii răspândirii pandemiei de coronavirus. Confrom CNBC, Florida va renunța inclusiv la purtarea măștii de protecție.

Guvernatorul Floridei a recunoscut că lupta cu coronavirus nu este la final, însă mai bine din 50% din populația statului pe care îl guvernează este imunizată, iar cifrele privind cazurile și decesele provocate de covid-19 sunt într-o continuă scădere.

”Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem”, a spus guvernatorul într-o conferinţă de presă organizată în

Te-ar mai interesa: Ce efect are varianta Omicron în cazul celor vacci...

St. Petersburg, luni.

Oficialul a declarat că motivul principal din spatele acestei decizii este disponibilitatea pe scară largă a vaccinurilor.

”Nu mai suntem în stare de urgență. Oamenii vor putea lua decizii și vor avea mijloacele necesare pentru a se proteja cu vaccinuri, dacă vor.” a spus DeSantis la semnarea proiectului de lege.

Florida a renunțat anterior la toate restricțiile la nivel național în septembrie 2020 și a renunțat la amenzile aplicate persoanelor fizice și companiilor legate de restricțiile locale, dar localităților li s-a permis să își pună în aplicare propriile

Te-ar mai interesa: Întâlnești doar oameni nepotriviți? Iată ce lecție...

restricţii, potrivit Forbes.

Aproape nouă milioane de rezidenţi ai statului Florida, dintr-un total de 23 de milioane, au primit cel puțin o doză de vaccin, potrivit departamentului de sănătate din SUA.

Întreprinderile private pot să își impună în continuare  propriile măsuri de protecție cum ar fi purtarea măștii și să aplice distanțarea socială.

Măsura, care pune capăt efectiv tuturor restricțiilor locale legate de pandemie, interzice, de asemenea, pașapoartele pentru vaccinuri.

Florida a raportat cel de-al treilea cel mai mare număr de cazuri Covid-19 din SUA cu peste 2,2 milioane de la

Te-ar mai interesa: Simptomele neobișnuite ale infecției cu varianta O...

începutul pandemiei și al patrulea număr cel mai mare de morți la peste 35.000 de decese, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Cu toate acestea, media cazurilor noi a scăzut cu peste 13% în ultima săptămână, scăzând la 4.885 începând de duminică, potrivit datelor.

Săptămâna trecută, administrația Biden a anunțat o relaxare a îndrumărilor federale de sănătate publică privind purtarea măștilor în aer liber.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor recomandă ca persoanele complet vaccinate să poată face exerciții fizice și să participe la adunări mici afară fără a

Te-ar mai interesa: Alimente cu efect antiviral. Nutriționist: Ajută l...

purta o mască de față. Agenția recomandă în continuare ca persoanele complet vaccinate să poarte o mască în aer liber atunci când se află în zone aglomerate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri