Sari la conținut

Marele prof. Leon Dănilă: aceasta este cauza care duce la cancer

Leon Dănăilă, despre secretul longevitații
Sursă foto: captura ecran YouTube Gala Seniori de Colecție
Leon Dănăilă a divulgat un mare secret

Academicianul Leon Dănăilă a vorbit, joi, la Gala ”Seniori de colecţie”, despre cum ar trebui să se comporte oamenii pentru o calitate mai bună a vieţii, un creier sănătos şi pentru a amâna îmbătrânirea. Tot atunci, marele profesor a explicat cum se slăbește sistemul imunitar și cum apar bolile, inclusiv cancerul.

”Sunt niște stâlpi ai sănătății și în aceștia intră o alimentație corespunzătoare (…). Alimentația este foarte importantă, regimul mediteranean, adică individul respectiv trebuie să consume pește, fructe de mare, legume, fructe, care este foarte bun și a dat rezultate foarte bune.

Îmbătrânirea de la 65 până la 85 de ani este îmbătrânirea normală, după 85 de ani, super îmbătrânirea.

În afară de alimentație, exercițiile fizice sunt foarte bune, cel puțin mersul pe jos. Dacă faci câte 2000 de pași în fiecare zi tot e bine.

Leon Dănăilă: credința în Dumnezeu este foarte importantă

În afară de aceasta, sacralitatea, adică credința, este foarte importantă. Să ai încredere în ceea faci, în ceea ce vrei să realizezi și cu rugă către Dumnezeu, pentru că rugăciunea are trei roluri: una de cerere, una de mulțumire lui Dumnezeu și una de laudă pentru Dumnezeu”, a explicat Leon Dănăilă la Gala ”Seniori de colecție”.

Renumitul medic susține că și starea sufletească a omului este esențială pentru sistemul imunitar.

Depresia duce la boală, inclusiv la cancer

”Individul respectiv, dacă nu are mulțumire în suflet, este deprimat, nu este bine, fiindcă depresia poate să ducă la scăderea imunității și la apariția diferitelor boli. S-a constatat că stările depresive duc și la apariția cancerului.

Apoi, satisfacțiile. Dacă nu ai satisfacții în activitate și optimism, nu este bine.

Apoi, susținerea morală – trebuie să ai niște persoane în jur, care să fie de acord cu ideile oamenilor și să-i susțină din punctul de vedere al activității lor”, a subliniat Leon Dănăilă, potrivit Agerpres.

Și nu în cele din urmă, medicul spune că somnul este extrem de important pentru un creier sănătos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.