marți, mai 30, 2023

Conflictul dintre Rusia și Ucraina a început pe 24 februatie 2022. De atunci, mii de vieți au fost pierdute, atât din partea Rusiei, cât și a Ucrainei. Deși Rusia pretindea că atacă doar armata, civilii mărturisesc o altă realitate.

Rusia a început conflictul pentru a „demilitariza” Ucraina, susținea președintele Vladimir Putin. Cu toate acestea, în următoarele zile de război, tot mai multe persoane au început să observe că orașe și civili inocenți erau atacați fără scop.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Ucrainenii au trecut prin momente de groază, însă rpmân puternici în fața amenințării Rusiei.

Mărturia sfâșietoare a unei femei din Ucraina

O tânără din Ucraina a scăpat cu viață dintr-o explozie cauzată de o bombă. Explozia a avut loc chiar lângă apartamentul ei și a lăsat-o pe aceasta cu multe zgârieturi și răni pe față.

Soțul acesteia era, de asemenea, prezent în apartament și nu a suferit nicio rană. Cei doi au părăsit apartamentul imediat după explozie și au fugit din Ucraina.

„A fost o explozie puternică. Am deschis ochii și eram trântită de podea, acoperită de cioburi, de mâncare pentru că era frigiderul lângă mine. Mâncare, apă, cioburi, sângeram la cap și la față”, a dezvăluit Valya, tânăra rănită din Ucraina, potrivit Digi 24.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Valya era în bucătărie când o bombă a explodat lângă apartamentul în care locuia.

„A fost o sirenă, o alertă. Am mers la fereastră să verific dacă pot să cobor în adăpost. Rușii bombardează civili, nu există niciun dubiu. Ei au spus că ținta lor este armata, dar nu, este o minciună. Ținta lor au fost apartamentele, clădirile înalte, casele private. Ei au dat cu bombe în noi, este foarte înfricoșător” a adăugat Valya.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Chiar și în aceste condiții, părinții ei au rămas în Ucraina. Valya a plecat, dar nu va rămâne în România. Se va duce în New York, unde locuiesc părinții soțului ei.

„Sunt un om norocos, am luat autobuzul și am mers 24 de ore. Este o nebunie”, spune Michael, soțul Valyei.

Soldații ruși sunt doar victime ale războiului, în opinia multor ucraineni, Majoritatea sut foarte tineri și nu vor decât să ajungă acasă.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

„Soldații care vin au 18 ani, ei nu știu ce fac. Nimeni nu vrea să fie în acest război”, adaugă Michael.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private