Sari la conținut

Mărturia cutremurătoare a unui supraviețuitor COVID: „După un an de la a doua mea naștere încă îmi caut sănătatea. Nu voi mai fi același niciodată, mă bucur că trăiesc”

pacient Covid
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un nou val Covid

Foarte multe persoane rămân cu sechele post-COVID, indiferent de forma manifestată. De fapt, specialiștii susțin că aproximativ 15-20 de persoane din 100 se confruntă cu simptome sau afecțiuni după COVID.

Pacienții care au dezvoltat forme severe de boală și au avut nevoie de intubare și îngrjire medicală de specialitate se pot confrunta cu simptome mult mai agresive, persistente.

Gabriel Toma, un român care s-a luptat cu virusul, împărtășește din experiența sa prin intermediul paginii oficiale RO Vaccinare.

Mărturia cutremurătoare a unui supraviețuitor COVID

„A trecut un an… A trecut un an de la sarabanda bradicardie, resuscitare, intubare, detubare, resuscitare… Apoi iar intubare, detubare, resuscitare… Cu alte cuvinte, mai simplu, în ziua de 19 noiembrie 2020, m-am născut de trei ori, a doua oară… Eram bolnav de Covid-19, internat la Terapie Intensivă Lețcani, secția mobilă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfînta Parascheva” din Iași.

Acum, după doi ani de la debutul pandemiei, Merck a scos Molnupiravir, medicament antiviral împotriva virusului SARS-CoV-2. Deja utilizat în Marea Britanie, din 4 noiembrie, recomandat în UE de EMA pentru cazurile critice de Covid-19. Pfizer, marțea ce a trecut, a anunțat și un antiviral Covid-19, Paxlovid. Se pare că se va termina pandemia.

După un an de la a doua mea naștere încă îmi caut sănătatea… Accident vascular ocular; un epdisod de fibrilații paroxistice; dureri în membrele inferioare, musculatură, articulații și oase; port ochelari… Fac fizioterapie de trei ori pe săptămînă câte un ceas pentru a-mi reveni la forma fizică normală pentru un fost sportiv de performanță.

Mă lupt cu o neuropatie cauzată de un diabet care a explodat în tipul internării, acum fiind insulino-dependent.
Toate acestea din cauza unui virus, SARS-CoV-2, care nu este sub nici o formă o simplă răceală.

Cu tot progresul medicinei, cu apariția medicamentelor dedicate acestui virus, tot vaccinul rămâne principala modalitate de a lupta împotriva virusului… Vaccinat în 8 martie 2021, rapel în 29 martie 2021, booster în 8 octombrie 2021. Acum cîteva săptămâni am stat cinci zile, câte șase ceasuri pe zi în același birou cu un coleg care strănuta, tușea și s-a dovedit peste week-end că avea Covid-19. Nu m-am molipsit…

Vaccinați-vă, vaccinați-vă, vaccinați-vă! Sunt un fost sportiv de performanță, cu un fizic pe măsură, care cu greu a făcut față acestei boli. Nu vă doresc să treceți prin ceea ce am trecut eu… Nu voi mai fi același niciodată, mă bucur că trăiesc, nu vă jucați viața la ruleta SARS-CoV-2… Ca peste tot la jocurile de noroc, „casa” este făcută să cîștige mereu. Asta înseamnă moarte pentru voi…”, spune Gabriel Toma, supraviețuitor COVID.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel