miercuri, martie 22, 2023

În această dimineață, un alt incendiu a izbucnit într-o unitate sanitară din România. Este vorba despre incendiul de la Institului Matei Balș din Capitală, în urma căruia au murit patru persoane, iar alți 100 de pacienți au fost evacuați și transferați către alte spitale. Acesta nu este un incident izolat, întrucât în ultimii 10 ani au avut loc peste 10 astfel de incendii în mai multe spitale din toată România. Cu toate că autoritățile încearcă să abordeze cu delicatețe acest subiect, mărturiile devastatoare ale unui pacient internat la Matei Balș ne arată realitatea sistemului sanitar.

Recent, mărturiile unui pacient internat la Matei Balș au ieșit la iveală, în timpul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Aleph News. Pacientul a povestit ce s-a întâmplat de fapt în timpul incendiului și modul în care au intervenit autoritățile și cadrele medicale.

„Singurul lucru pe care l-am auzit a fost „Rămâneți în camere”, când a început să fie fum peste tot. După aceea, a fost explozia, s-a stins lumina, s-a oprit oxigenul la care eram legat și s-a făcut liniște”, a mărturisit pacientul, în primele momente de la izbucnirea incendiului, potrivit Aleph News.

Te-ar mai interesa: Dispneea este simptomul alarmant ce indică un canc...

Pacienții nu au fost informați corespunzător despre ceea ce se întâmpla în spital.

„Nimeni nu spunea „Stați linistiți, venim sa va scoatem” sau ceva, sa stii ca nu te-au parasit acolo!

M-a trezit mirosul pericolului. Fumul. Când am deschis ușa de la salon, intra și mai mult înăuntru. M-am dus repede la fereastră să o deschid, că să între aer curat. Cum am deschis fereastra, s-a auzit o bubuitură, o explozie, trei etaje mai jos, s-a stins lumina, a venit și mai mult fum”, adaugă pacientul.

Cum au evoluat evenimentele, în ochii pacientului internat la Matei Balș?

Autoritățile, după spusele pacientului, nu au intervenit corespunzător. Acesta a fost abordat de un singur cadru medical, o doctoriță, care i-a cerut să o urmeze. În schimb, nu a fost impus niciun ordin de evacuare, iar nimeni nu a anunțat ce se întâmpla în restul clădirii.

Te-ar mai interesa: Focar de paralizie în Europa, provocat de operaţii...

„La un moment dat a venit o doctoriță speriată și ea, săraca, toată plină de fum și în lacrimi, și m-a întrebat foarte mirată: nu coborâți, dacă puteți? Am răspuns: da, cobor, dar nu mi-a spus nimeni, n-a dat niciun ordin de evacuare. În urmă mea, cei de la SMURD și infirmierii cărau seniorii care nu se puteau deplasa, în prosoape pe scări, îi duceau la camera de gardă”, afirmă pacientul.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra, previziuni sumbre: „Trebuie să ne pr...

Românii, în urma evenimentului, s-au adunat în fața Institutului Matei Balș și solicită demisia președintelui Klaus Iohannis, precum și cea a șefului DSU, Raed Arafat. Românii îi consideră responsabili de tragedia petrecută în unitatea sanitară. Sătui de promisiuni și explicații de suprafață, oamenii cer schimbări majore în conducerea României.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private