miercuri, martie 22, 2023

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, oferă în exclusivitate noi informații despre incendiul de la Matei Balș. Ce s-a constatat în urma controlului făcut de Corpul de Control al premierului la Institutul Matei Balș din Capitală?

Într-un interviu acordat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se explică noi detalii despre incendiul de la Matei Balș. Acesta oferă în exclusivitate informații despre sursa incendiului și, de asemenea, ce s-a întâmplat cu pacienții implicați în incendiu.

„În acest moment, evident, există o anchetă a Poliției și există, de asemenea, un control de efectuat de Corpul de Control al premierului și Corpul de Control al ministrului sănătății. Încercăm să aflăm ce s-a întâmplat, e atât de simplu! Există responsabili și există responsabilități, dar înainte de asta sau în paralel cu aceste lucruri, în acest moment, și la Ministerul Sănătății, și la DSU există echipe care iau legătura cu familiile și cu spitalele pentru a oferi informațiile necesare, respectiv a oferi ajutorul de care este nevoie”, afirmă ministrul Sănătății, potrivit Digi24, citat de Rador.

Te-ar mai interesa: Dr. Alexandru Blidaru, renumit medic oncolog: „Cel...

Ce s-a întâmplat cu pacienții care au fost implicați în incendiu?

Pompierii și celelalte echipe au intervenit prompt și transferurile au fost făcute foarte rapid. Practic, la momentul în care noi am făcut declarații, pacienții fuseseră în întregime transferați, fie în alte secții din Institutul Matei Balș, fie. la alte spitale din capitală Vorbim despre 102 pacienți, vorbim despre o clădire întreagă în care a avut loc, la parter, acest incendiu, incendiu care a fost relativ violent.

Care este cauza incendiului și ce se cunoaște până în acest moment despre o posibilă sursă suplimentară de căldură?

„Repet, nu am informații că în acea clădire ar fi fost  nevoie, respectiv că ar fi fost surse suplimentare de încălzire. Evident, astfel de surse de încălzire nu ar trebui să fie în spitale; știm, însă, că în practică acest lucru se întâmplă și nu este în regulă. Știm, de asemenea, că Institutul Matei Balș, la fel ca Spitalul Colentina, au avut de suferit de pe urma lipsei capacității Termoenergetica de a livra căldura de care era nevoie”, explică ministrul sănătății.

Te-ar mai interesa: Carmen Harra, previziuni sumbre: „Trebuie să ne pr...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private