vineri, octombrie 22, 2021

Chiar și în acest moment, România se confruntă cu reticența în fața serurilor anti-COVID. 99% dintre persoanele care sunt internate, bolnave de Covid-19, sunt nevaccinate. Ajunse la ATI, acestea fac dezvăluiri

cutremurătoare despre ce înseamnă, de fapt, să fii infectat cu acest virus.

Cu regret, românii internați la ATI povestesc prin ceea ce trec. Majoritatea susțin că, deși este prea târziu, ar fi preferat să se imunizeze anti-COVID. De asemenea, ei invocă motivele pentru care nu au vrut să se vaccineze, până la îmbolnăvire.

Mărturiile pacienților de la ATI

„Pur și simplu nu am avut grijă de mine mai mult. Nu am făcut vaccinul. Pur și simplu am zis că nu mi se întâmplă mie.(…) După patru zile de stat în casă, nu am mai putut să respir, am avut tensiunea mare și am ajuns unde sunt acuma”,

spune un bărbat de 46 de ani, internat la ATI, potrivit Antena 3.

Credea că este sănătoasă, așa că nu s-a vaccinat

„Am trecut de trei valuri, m-am protejat cum am putut mai bine și am considerat că dacă am trecut de trei valuri și nu am pățit nimic pot să trec mai departe.

Sunt un om sănătos, nu am boli și am crezut că pot face ce am făcut și în primele dăți și nu mai m-am dus să mă vaccinez.

Nu m-am gândit că ar fi nevoie pentru mine. M-am gândit că vaccinul ar fi pentru cei care au întradevăr niște boli să îi ajute să facă o fază mai ușoară. Nu am crezut că eu voi face o față

așa dificilă.

Am 50% capacitatea pământului afectat foarte mult. Habar nu am de unde am luat, dar mă gândesc că este atât de ușor de luat acest virus încât nu mai trebuie să stai față în față cu cineva și îl iei fără să îţi dai seama” povestește o femeie internată la ATI.

Tânăr de 20 de ani, cu o afectare pulmonară de 90%, luptă pentru viața sa

În alt salon o altă poveste, la fel de cutremurătoare, a unui tânăr de 20 de ani care luptă pentru o nouă șansă la viaţă.

„Este un pacient de 20 de ani care a venit în terapie intensivă în urmă cu 15 zile cu saturație extrem de mică, cu un efort

important respirator. În urmă CT-ului am descoperit o afectare pulmonară de peste 90%.

Încearcă din răsputeri să lupte, alături de noi. În momentul acesta este epuizat, a lucrat împreună cu kinetoterapeutul nostru. Vom vedea ce va fi pe parcurs.(…) Este greu pentru el, are episoade de anxietate, atacuri de panică”, spune un medic care zi de zi le explică pacienților vaccino-sceptici cum a apărut vaccinul şi ce protecţie oferă.

Ultimele stiri