Sari la conținut

Studiu CDC. Care sunt cele mai eficiente vaccinuri anti-covid împotriva spitalizării

virus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
state cu risc de raspandire a poliovirusurilor

Studiu CDC. Care sunt cele mai eficiente vaccinuri anti-covid împotriva spitalizării

Un nou studiu a constatat că vaccinurile Moderna și Pfizer s-au dovedit a „ține” adulții în afara spitalului, cu o eficiență peste Johnson & Johnson.

Vaccinurile anti-covid de la Moderna și Pfizer s-au dovedit a fi mai eficiente în prevenirea spitalizării decât vaccinul Johnson & Johnson, potrivit unui studiu publicat săptămâna trecută de Centers for Disease Control and Prevention  (CDC, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, n.e.), din Statele Unite ale Americii. 

Studiu CDC. Vaccinurile Moderna și Pfizer s-au dovedit a „ține” adulții în afara spitalului

Studiul a apărut chiar în momentul în care grupul consultativ al US Food and Drug Administration (Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, n.e.) discuta dacă să autorizeze a treia doză cu serul Pfizer pentru întreaga populație din SUA. În același timp, potrivit acestui studiu, eficacitatea vaccinului Pfizer începe să scadă după aproximativ patru luni.

Panoul consultativ a recomandat administrarea unei a treia doze de vaccin anti-covid adulților cu vârsta peste 65 de ani, lucrătorilor din domeniul sănătății și persoanelor cu risc crescut de a dezvolta boli severe – decizie care a fost autorizată de FDA miercuri.

Mai exact, studiul a aproximativ 3.700 de americani cu vârsta peste 18 ani care au fost spitalizați în 21 de centre din toată țara între martie și august a arătat că:

  • Moderna a fost 93% eficientă împotriva prevenirii spitalizării.
  • Pfizer a avut o eficiență de 88%.
  • Johnson & Johnson a avut o eficiență de doar 71%.

Cu această rată de eficiență, CDC a spus că „aceste date din lumea reală sugerează că regimurile de vaccin cu două doze Moderna și Pfizer-BioNTech mRNA oferă mai multă protecție decât regimul de vaccin vector 1-doză Janssen”.

Oamenii de știință au adăugat, totuși, că, în ciuda acestei diferențe, toate cele trei vaccinări au funcționat bine pentru a preveni spitalizarea COVID-19.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: