vineri, iunie 2, 2023

Evitați albirea prematură a părului cu ajutorul unor remedii și precauții simple. Părul alb este unul dintre cele mai nedumerite efecte secundare ale vieții moderne și nimic nu se compară cu teroarea pe care o simți când apare prima șuviță albă. Știți că vor fi multe altele, așa că căutați cure și terapii care să vă ajute să evitați ceea ce este evident. Așadar, află cum poți scăpa de părul alb chiar aici.

Te-ar mai interesa: Femeile vor avea dreptul la concediu plătit de sta...

Părul alb este legat de procesul de îmbătrânire. Cu toate acestea, este deprimant să o detectezi la jumătatea anilor treizeci sau la începutul anilor douăzeci. Părul alb și gri sunt consecința pierderii pigmenților de păr.

Părul gri apare atunci când pigmentul părului este redus semnificativ. Devine complet alb atunci când nu există pigment disponibil. Din păcate, cauza principală a motivului pentru care părul devine alb este încă necunoscută. Dacă ești în căutarea unei soluții la problema părului tău alb, în acest articol, am enumerat câteva opțiuni pentru prevenirea creșterii părului alb.

Te-ar mai interesa: Descoperire revoluționară cu privire la tratarea &...

Ce cauzează părul alb?

Creșterea părului are loc atunci când celulele vechi sunt împinse de către foliculii de păr datorită producției de noi celule. Are loc în trei etape – creștere (anagen), încetare (catagen) și odihnă (telogen).

În timpul perioadei de odihnă, părul tău ajunge la durata de viață și cade, iar o nouă șuviță crește în locul său. Culoarea părului este produsă de melanina de păr, care este formată din melanocite.

Te-ar mai interesa: Analize de rutină care pot salva vieți. Medic: ”În...

Pigmentarea părului, spre deosebire de piele, nu este continuă. Părul este pigmentat activ în faza anagenă. Pigmentarea se reduce în faza catagenă și este absentă în faza telogenă.

Casey Simmons, un expert în părul creț, spune: „Părul se poate schimba în culoare și formă pe măsură ce îmbătrânești din cauza modificărilor celulelor pielii și hormonilor”. Ea adaugă, de asemenea, „Alți factori de sănătate, cum ar fi problemele cu tiroida, lipsa de fier, iod și vitamina B12 pot provoca, de asemenea, părul să devină gri.”

Te-ar mai interesa: Țânțarii au preferințe atunci când înțeapă oamenii...

Odată cu vârsta, cantitatea de pigment care este injectată în fiecare șuviță de păr se reduce, motiv pentru care devine gri și în cele din urmă alb. În secțiunea de mai jos, să discutăm despre cauzele comune ale părului alb și cum să prevenim părul alb.

Debutul precoce al părului gri apare din următorii factori:

1. Genele

Dr. K. Harish Kumar, MD, DVL, spune: „Genele sunt factorul predominant în a determina la ce vârstă părul tău își pierde pigmentul.” Pentru unii oameni, se poate întâmpla chiar înainte de a împlini 20 de ani. Pentru alții, primele fire de alb apar destul de târziu.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

2. Deficitul de melanină

În majoritatea cazurilor, deficiența de melanină este cauza principală a albirii părului. Producția de melanină depinde de nutriția adecvată a părului și de suplimentele proteice. Lipsa acestor nutrienți face ca melanina să scadă sub nivelurile acceptabile.

3. Hormoni

Cercetările sugerează că un dezechilibru hormonal poate declanșa sau crește albirea prematură a părului . Dacă aveți păr în exces și nu sunteți sigur dacă aveți un dezechilibru hormonal, vă rugăm să consultați un medic.

4. Condiții medicale

Anumite afecțiuni medicale de bază pot declanșa o pierdere a pigmentului în păr. PGH este, de asemenea, declanșată de boli autoimune precum vitiligoi, anemia pernicioasă, boli tiroidiene și sindroame de îmbătrânire prematură.

5. Deficit de vitamine și minerale

Deficiența de fier, vitamina D, acid folic, vitamina B12 și seleniu poate provoca, de asemenea, albirea foliculilor de păr. Deficiențe de vitamina B12 și acid folic, cu niveluri mai scăzute de biotină, au fost găsite la persoanele care au părul cu albire prematură.

6. Stresul

Stresul emoțional joacă și el un rol aici. Studiile au arătat că încărcătura oxidativă cauzată de stresul psihologic poate declanșa albirea prematură a părului .

7. Produse chimice

Uneori, utilizarea de șampoane pe bază de substanțe chimice, săpunuri, vopsele de păr etc. poate cauza direct această problemă. Cu toate acestea, poate rezulta și din unele infecții alergice.

Poți scăpa de părul alb?

Dacă albirea părului poate fi sau nu inversată pentru a ajuta părul alb să devină negru, depinde în mare măsură de cauza albirii. Dacă genetica este responsabilă, nu se poate face mare lucru pentru a inversa schimbarea.

Dacă cauza este o problemă de sănătate subiacentă, consultarea unui medic pentru a vedea ce se poate face este cea mai bună cale de acțiune. Odată tratată problema, poate ajuta la restabilirea pigmentului părului. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi garantat.

Masca pentru păr alb cu suc de ceapă și ulei de măsline

Un studiu a indicat că sucul de ceapă ar putea ajuta la reducerea căderii părului și poate ajuta la refacerea părului.

Sucul de ceapă conține, de asemenea, catalază, care poate ajuta la reducerea acumulării de peroxid de hidrogen pe păr și scalp, ajutând astfel la inversarea albirii și la îmbunătățirea sănătății părului.

Cu toate acestea, singurul dezavantaj al folosirii acestui remediu este că este greu să scapi de mirosul de ceapă din păr. Uleiul de masline este un emolient si iti conditioneaza parul.

Vei avea nevoie

  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1lingura de ulei de masline
  • O sită

Proces

  • Tăiați o ceapă de mărime medie în bucăți mici și amestecați-o cu aproximativ o lingură de ulei de măsline.
  • Stoarceți sucul din pulpă folosind o sită.
  • Aplicați acest suc pe scalp și masați timp de aproximativ 10 minute.
  • Lăsați sucul să acționeze încă 30-35 de minute.
  • Spălați-vă părul cu un șampon ușor fără sulfați și condiționați cu balsam

Aplicați masca de 2 ori pe săptămână

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private