joi, septembrie 23, 2021

Masca de protecție, obligatorie în jurul școlilor. Când intră în vigoare această măsură.

Miercuri, 8 septembrie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a luat decizia reintroducerii obligativității purtării măştii de protecţie lângă școli, pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor. DSP Bucureşti a anunţat miercuri o rată de incidenţă de 1.21 cazuri la mia de locuitori.

Masca de protecție, obligatorie în jurul școlilor

Potrivit deciziei, masca de protecţie va trebui purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, iar măsura se va aplica începând cu data de luni, 13 septembrie. Purtarea măştii ar redeveni obligatorie pe motiv „se produc aglomerări la venirea și la plecarea copiilor de la școală”.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, se arată hotărâre.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că vor exista măsuri suplimentare doar la depășirea pragului de 2 cazuri la mie.

„Părinții își așteaptă copiii și staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor. Este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea suplimentară a virusului”, a mai spus Alin Stoica, potrivit Libertatea.

Masca va fi obligatorie și în şcoli

De asemenea, elevii și profesorii, au obligativitatea de a purta masca de protecție și în interiorul școlilor. Excepție de la această regulă fac orele de sport și învățământul special.

În acest sens, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a precizat că masca nu se va purta în sala de sport, dacă localitatea are o rată de infectare sub 2 la mie.

„Masca va fi obligatorie în interior, cu două excepții. La învățământul special, unde ea nu va fi obligatorie, va fi recomandată, și la orele de educație fizică derulate în interior, condiția fiind ca localitatea să aibă o rată de infectare sub 2 la mie. Peste această rată de infectare, orele de educație fizică se vor putea face doar la exterior”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În același timp, ministrul Educației a precizat că până la rata de infectare de 6 la mie, toate creşele, grădiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică.

După depăşirea acestui prag, vor fi deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

Ultimele stiri