vineri, septembrie 18, 2020

Masca de protecție. Unde este obligatorie purtarea ei în România? Obligativitatea purtării măştilor de protecţie pentru deplasarea în spaţiile publice apare în tot mai multe localităţi din ţară.

Autorităţile anunţă că oamenii pot folosi orice fel de mască, atât timp cât nasul şi gura sunt acoperite. După Galaţi, Vaslui, Maramureş şi Iaşi, începând de astăzi, purtarea măştilor de protecţie este obligatorie şi în spaţiile publice din Călăraşi.

Citește și:

Decizia obligării cetăţenilor de a-şi proteja faţa atunci când ies pe stradă a fost luată la solicitarea reprezentanţilor Serviciului Pieţe şi Oboare al Primăriei Călăraşi.

Angajaţii serviciului au oferit măşti de protecţie oamenilor care au venit la cumpărături neprotejaţi.

Pentru Radio România Actualități a explicat Elena Rogoz, purtătorul de cuvânt al Primăriei din Călăraşi: ”Serviciul Public Pieţe-Oboare a distribuit în pieţele din municipiul Călăraşi persoanelor care nu purtau mască, un asemenea mijloc de protecţie, numai pentru a creşte gradul de conştientizare al importanţei purtării acestei măşti de protecţie în actuala perioadă pe care o traversăm.”

Citește și:

Din cele 30 de cazuri de COVID-19 înregistrate în tot judeţul, 8 au fost depistate pe raza oraşului Călăraşi.

Parteneri