luni, august 15, 2022

Măști cosmetice de ovăz pentru un ten perfect. Și tu poți avea un ten de invidiat cu un ingredient la îndemână. Iată câte beneficii oferă ovăzul.

Știați că măștile de față cu fulgi de ovăz pot face minuni asupra pielii? Ingredientele naturale devin din ce în ce mai populare pentru a îmbunătăți sănătatea părului și a pielii.

Multe alimente sunt bogate în nutrienți care promovează un aspect tânăr și strălucitor. Cu toate acestea, există atât de multe opțiuni încât poate fi dificil să determinați pe care să o alegeți.

Te-ar mai interesa: Ce spunea Arsenie Boca despre Maica Domnului: NU f...

O soluție simplă și naturală pentru problemele pielii tale poate fi găsită în bucătărie: fulgii de ovăz. Făina de ovăz are numeroase proprietăți prietenoase cu pielea.

Este o adevărată binecuvântare pentru pielea noastră și este plină de substanțe nutritive benefice.

Acest profil nutrițional bogat, excepțional, îi oferă o gamă largă de beneficii. Beneficiile fulgilor de ovăz pentru pielea ta includ curățarea, hrănirea și vindecarea.

Cum poți pregăti măștile de ovăz

Una dintre variantele de măști cu ovăz este cea cu migdale și lapte. Iată cât de ușor se face. Ai nevoie de 2-3 migdale, 2 linguri de lapte și o lingură de fulgi de ovăz.

Te-ar mai interesa: De vorbă cu Gabriela Vasilescu, make-up artist. Sf...

Migdalele se zdrobesc, se adaugă în lapte și apoi se pune și ovăzul. Tot acest amestec se aplică pe față și decolteu și se ține 10-15 minute. Se clătește apoi cu apă.

Masca aceasta cu migdale și ovăz este potrivită pentru orice tip de ten și dă o strălucire aparte pielii.

O altă variantă de mască este cu iaurt și ovăz. Practic, se amestecă 2 linguri de ovăz și una de iaurt și se pune pe față. Este tot ce aveți de făcut. Stați 10-15 minute și gata. Clătiți cu apă. dieta cu iaurt

Te-ar mai interesa: Mesajul runelor pentru o zodie. Numerolog: Află un...

Masca este ideală pentru tenul cu porii dilatați.

Mai puteți face o mască din ovăz și miere de albine în care adăugați și lapte. Este perfectă dacă aveți tenul uscat. Îl va hidrata perfect.

Amestecați 2 linguri de ovăz, una de miere și două de lapte. Puneți masca pe față 10-15 minute și gata.

Măști pentru tenul gras

Dacă aveți tenul gras și acneic, atunci aceste măști vă vor ajuta. Una dintre acestea este cu lămâie. Ce trebuie să faceți? Ei bine, amestecați bine 2 linguri de fulgi de ovăz, sucul unei jumătăți de lămâie și puțin ulei de măsline.

Te-ar mai interesa: Atenție: Pofta de mâncare și durerile abdominale s...

Aplicați pe față și decolteu pentru 10-15 minute și apoi clătiți cu apă rece.

Și tot pentru ten gras, puteți încerca masca în care adăugați argilă. Așadar, amestecați bine 2 linguri de fulgi de ovăz, 4 linguri de lapte sau apă de trandafiri, două linguri de argilă și sucul unei jumătăți de lămâie.

Țineți pe față 15-20 de minute și clătiți cu apă rece.

Dacă aveți tenul acneic, puteți folosi fulgi de ovăz pe care i-ați fiert înainte. Puteți să puneți doar fulgi de ovăz fierți în prelabil fără să mai adăugați nimic.

Te-ar mai interesa: De ce ți se face somn după masă? Un expert elucide...

Pielea predispusă la acnee va începe să se limpezească imediat după ce începeți să utilizați această mască de față, notează naturavindecatoare.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private