marți, iunie 6, 2023

Măștile FFP2 ar putea deveni obligatorii în România? Masca, principalul mijloc de protecție, alături de vaccinare, susțin autoritățile.

În cadrul ședinței de Guvern de luni, 3 ianuarie, s-a discutat despre măsurile necesare pentru pregătirea valului 5. În acest sens, autoritățile intenționează să impună obligativitatea purtării măștii de protecție FFP2, ca măsură de prevenție „ce ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări”.

Te-ar mai interesa: Afecțiuni tiroidiene: semne pe care nu trebuie să ...

Măștile FFP2 ar putea deveni obligatorii în România?

Astfel, este foarte posibil ca în viitorul apropiat măștile de protecție clasice să fie înlocuite cu cele de tip FFP2, care oferă o protecție mult mai mare împotriva Covid.

În Italia, de exemplu, această măsură a intrat deja în vigoare la sfârșitul anului 2021, pe 29 decembrie.

Într-o declarație pentru Digi24, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spune că măștile chirurgicale sau FFP2 sunt cele recomandate să le purtăm acum, înaintea valului 5, în locul celor textile, având în vedere că această nouă variantă Omicron este mult mai contagioasă. Practic, masca devine principalul mijloc de protecție, alături de vaccinare.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Riscul de atac de cord scade „substanțial”...

Masca, principalul mijloc de protecție, alături de vaccinare, susțin autoritățile

De asemenea, s-a discutat și despre testarea elevilor în școli, despre continuarea campaniei de vaccinare dar și despre introducerea șomajului tehnic pentru angajați.

În continuare, atraga atenția autoritățile, vaccinarea rămâne cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2.
Alexandru Rafila avertizează că am putea avea până la 80.000 de infectări pe zi, adică dublu față de valul 4 al pandemiei.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

În acest context, ca să limiteze îmbolnăvirile, acesta le cere parlamentarilor să aprobe legea care prevede certificatul verde la locul de muncă.

„Nu putem exclude o creștere accelerată în săptămânile următoare. În jurul datei de 15 ianuarie probabil că o să începem să asistăm la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri. Noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri”, este avertismentul dur lansat de ministrul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2.

Masca FFP2. Caracteristici

Oferă un nivel mediu spre ridicat de filtrare, anume minim 94% din aerosoli, cu un prag de scăpare maximă de 8%. Acestea se utilizează preponderent în construcții, agricultură (unde se lucrează cu materiale cu un nivel ridicat de pericol în caz de inhalare), respectiv de cadre medicale în protecția împotriva virusurilor.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private