duminică, octombrie 2, 2022

„Demisia!” Virusolog român din SUA, cririci dure la adresa lui Alexandru Rafila: „Chiar nu vă e oleacă rușine?”

Prof. dr.  Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecțioase și Microbiologie la Facultatea de Medicină și la Școala Doctorală de Sănătate Publică a Universității din Pittsburg, îl critică pe ministrul Sănătății.

În urma unor declaraţii ale ministrului român al Sănătăţii, Alexandru Rafila, despre noile vaccinuri şi despre campania de vaccinare din România, dr. Cristian Apetrei consideră că poziţia acestuia va duce la frânarea campaniei de imunizare a populaţiei.

Te-ar mai interesa: Untul de cafea, un deliciu de care te vei îndrăgos...

„Demisia!” Virusolog român din SUA, cririci dure la adresa lui Alexandru Rafila: „Chiar nu vă e oleacă rușine?”

Iată declarația completă a dr. Cristian Apetrei, postată pe pagina sa de Facebook.

„DOMNUL MINISTRU RAFILA MAI DA UN CAP IN GURA CAMPANIEI DE VACCINARE. DEMISIA!

Stiti ce s-a schimbat in politicile sanitare ale Romaniei intre valul IV si valul V? De pe peretele Ministerului Sanatatii au fost date jos toate portretele fostilor ministri. Stiti de ce? Pentru ca eu sunt un prost si zilele trecute n-am realizat ce aveam limpede in fata ochilor.

L-am comparat pe Ministrul Rafila cu Gilderoy Lockhart. Am gresit. Atunci cand comunitatea vrajitorilor se afla in pericol de moarte, cel care a contribuit decisiv la ascensiunea lui Voldemort n-a fost Lockhart, ci Cornelius Fudge. Ministrul complet incompetent si inconstient care a negat resuscitarea lui Voldemort, pana cand acela i s-a aratat in carne si oase in ministerul pe care-l conducea si i-a facut ferfenita portretul. Imi si inchipui MInisterul Sanatatii cu un banner imens al superspecialistului Alexandru Rafila luptand cu pandemia in plin val 5. Pe care l-a negat pana cand acela va veni ca un tsunami.

Te-ar mai interesa: Premieră în România: Asociația Moașelor organizeaz...

Da, fara doar si poate, Alexandru Rafila este de fapt Cornelius Fudge. Nu credeti? Ia cititi aici:

„Rata de vaccinare s-ar putea să se îmbunătățescă secvențial. Fie dacă apare un vaccin customizat, adică adaptat tulpinii circulante, fie dacă apare un nou vaccin care are o formulă sau un mod de fabricare mai aproape de vaccinurile tradiționale – toate aceste lucruri pot să ducă la creșterea interesului pentru vaccinare.”

Pana atunci va veni si va trece valul 5. In care, datorita marii transmisibilitati a virusului, virusul ii va gasi pe toti susceptibilii aflati la risc. Care vor suprasolicita din nou sistemul. Si care vor muri datorita unei combinatii de impostura, incompetenta si prostie a celor care ar fi trebuit sa-i protejeze.

Te-ar mai interesa: Etalare RUNE pentru 3-9 octombrie. Iată ce secrete...

Asa incat, inainte de a va spune ce cred eu, am sa-l intreb pe domnul ministru:

Domnule profesor, da’ ce au vaccinurile actuale? Ca fata de varianta initiala aveau o eficacitate (in inducerea de raspunsuri immune robuste) de aproape 100%. Superioara tuturor vaccinurilor produse pana la momentul respectiv prin metode conventionale. Fara adjuvanti, cu efecte secundare minimale (dupa cum s-a vazut la administrarea a vreo cateva miliarde de doze).

Te-ar mai interesa: Cafeaua îți poate arăta cum va fi vremea. Incredib...

Fata de delta, vaccinurile mARN aveau o eficacitate de 90%.

Fata de omicron, vaccinarea cu doua doze reduce cu 35% riscul de infectie severa si moarte, iar boostul o reduce cu 70%.

N-ati avut timp sa cititi toate lucrurile astea?

Stiti cat timp este necesar pentru producerea de massa (adica de miliarde de doze) a unui vaccin conventional? Vreo doi ani. Adica vreo 5 variante virale complet noi.

De ce nu le spuneti celor pentru care faceti aceste declaratii descreierate toate lucrurile astea? De ce nu le spuneti celor pentru care vorbiti ca tratamentele sunt eficiente doar intr-o fereastra de timp extrem de ingusta (pe care cei mai multi n-o prind pentru ca vin prea tarziu la spital)? Eu ma uit la ce spuneti si ma intreb: oare chiar am innebunit, ori am intrat full throttle in Don’t look up?

Te-ar mai interesa: Studiu: Demența, una dintre afecțiunile cauzate de...

Poate nu stiti toate lucrurile astea, si atunci cea mai onorabila solutie este o demisie imediata, care v-ar impiedica sa va mai faceti de ras in halul asta in continuare.

Sau poate le stiti, si atunci cea mai onorabila solutie este o demisie imediata, pentru ca aceste minciuni prin omisiune sau manipularea adevarului sunt nerusinate si, din nou, fac niste deservicii enorme campaniei de vaccinare, care este o prioritate a guvernului din care faceti parte si pe care in felul acesta il sabotati in mod direct.

Serios: chiar nu va e oleaca rusine?

Chiar credeti ca daca veti candida la prezidentiale nu se vor discuta toate aceste abdicari de la orice deontologie profesionala? Credeti ca vreo ambitie politica de orice natura poate justifica asemenea exhibare a inconstientei? Realizati ca, de cand ati venit, n-ati facut nimic pentru ca sa protejati populatia pe care o guvernati de un pericol major care se vede de pe Marte?

Ori in tot acest context, si in conditiile impactului extrem de negativ asupra politicilor de sanatate nationale (care in final va avea ca rezultat zadarnicirea combaterii bolilor) vin si intreb: ce face Colegiul Medicilor? Ce face Societatea Romana de Microbiologie? Ce face UMF Carol Davilla? Pana cand se va permite acest derapaj de la toate regulile elementare de epidemiologie si bun simt?

Am vrut sa postez o imagine cu Dorel, cea mai ilustrativa pentru acest text. Dar de fapt este de postat imaginea de mai jos. Care arata ca niste cuvinte spuse cu inconstienta doar pentru obtinerea unui capital politic meschin chiar au consecinte. Le vedeti? Era in plin val 4. Ma intreb cum va arata valul 5”, a scris dr. Cristian Apetrei.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private