joi, decembrie 1, 2022

„Sunt câteva lucruri pe care le-am pregătit pentru ședința următoare care o să fie săptămâna viitoare și sunt câteva priorități care sunt în special pentru combaterea efectelor negative generate de pandemiei și câteva necesare pentru susținerea mediului de afaceri și finalizarea construcției bugetului pe anul 2021. Toate aceste lucruri trebuie să le avem gata săptămâna viitoare”, le-a spus primul ministru Florin Cîțu membrilor Executivului, potrivit Mediafax.

Te-ar mai interesa: Legenda fotbalului internațional internat în spita...

Cîţu a spus că în primul rând, trebuie promovat proiectul de ordonanță de urgență pentru prelungirea măsurilor active până la 30 iunie 2021, pentru care ministrul Muncii Raluca Turcan a fost atenționată să aibă în vedere termenul și să fie gata săptămâna viitoare.

Apoi, premierul ia în calcul promovarea proiectului de ordonanță de urgență privind prelungirea termenului de aplicare a programului guvernamental IMM Invest până la 30 iunie 2021 și aprobarea noului subprogram Agro IMM Invest cu aplicare până la același termen, imediat după primirea deciziei de autorizare din partea Comisiei Europene.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

„Până în data de 24 decembrie va fi emisă decizia de autorizare de către Comisia Europeană. Avem această decizie, deci trebuie să mergem mai departe”, a spus Cîțu.

„Tot legat de schema de ajutor de stat, Comisia a emis decizia de prelungire cu 6 luni a perioadei de funcționare a schemei de ajutor de stat pentru companiile mari. Gradul de finanțare și garantare aferentă pozițiilor oferite au fost deja aprobate și sunt înaintate spre publicare în Monitorul Oficial. Mai avem promovarea proiectului de ordonanță de urgență prin care este instituită schema de ajutor de stat privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul Horeca – turism, structuri de cazare, structuri de alimentație și turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de Covid-19. Aici este domnul ministru Claudiu Năsui! Pentru săptămâna viitoare ar trebui să fim gata cu toate avizele”, a mai spus premierul

Te-ar mai interesa: Veste tristă… Doliu în zi de mare sărbătoare...

Această schemă a fost deja notificată la Comisia Europeană, iar după ce vor fi transmise toate clarificările necesare în vederea verificării compatibilității schemei de ajutor de stat se va realiza și o notificare oficială, urmând ca decizia de autorizare să fie emisă în procedură accelerată, potrivit șefului Executivului.

„Mai avem promovarea proiectului de ordonanță pentru prelungirea unor facilități fiscale în contextul pandemiei Covid-19 și aici, domnule ministru Nazare, lucrurile sunt în derulare. Promovarea unor măsuri fiscale bugetare pentru menținerea indemnizației aferente funcțiilor de demnitate publică la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020 și altele similare”, a mai spus Florin Cîțu despre ce are în vedere Guvernul pentru prima ședință de Guvern.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private