Sari la conținut

Medic: ’13 simptome ale cancerului pe care nu trebuie să le ignori niciodată’

transpiratie nocturna
sursa foto: arhiva doctorul zilei
simptom cancer

Din cuprinsul articolului

Există peste 200 de tipuri diferite de cancer.

Boala apare atunci când celulele anormale se divid și se răspândesc necontrolat, afectând uneori țesuturi și organe din apropiere.

Simptomele cancerului depind adesea de locul din organism în care acesta se dezvoltă.

Cu toate acestea, altele pot fi semne mai generale care ar putea fi legate de multe alte afecțiuni medicale.

Un expert a vorbit cu Express.co.uk despre unele dintre simptomele de care ar trebui să vă feriți.

Doctorul Phil Green, medic de familie la Tower Health, a dezvăluit 13 semne de cancer care necesită atenție medicală.

Printre acestea se numără modificări ale pielii, pierderea inexplicabilă în greutate și senzația de slăbiciune sau oboseală.

„Modificările în textura sau tonusul pielii trebuie monitorizate și verificate”, a spus el.

„Dacă o anumită zonă începe să își schimbe culoarea (cel mai frecvent devenind roșie, maro sau neagră) sau dacă vedeți noduli în relief, ar putea fi un semn de cancer de piele.

„Pierderea inexplicabilă în greutate, durerea abdominală sau o schimbare în mișcările intestinale pot fi semne că ceva nu este în regulă în tractul gastrointestinal.

„Sângele în urină sau în scaun trebuie, de asemenea, verificat”.

Cancerul pulmonar este cel mai mortal tip de cancer din Marea Britanie, fiind responsabil pentru aproape 35.000 de decese în fiecare an.

„O tuse nouă sau o lipsă de aer poate fi un semn de cancer pulmonar, în timp ce durerile la nivelul oaselor (în special la șolduri și la spate) sunt semne că acolo ar putea fi prezent un cancer”, a spus el.

Durerea la nivelul gâtului sau al umerilor poate fi, de asemenea, un semn de cancer pulmonar.

El a avertizat asupra unor semne mai generale de cancer care nu trebuie ignorate.

Dr. Green a spus: „Sentimentul de slăbiciune, oboseală, pierderea în greutate, dureri în anumite zone sau lipsa poftei de mâncare sunt toate semne potențiale de cancer și nu trebuie ignorate dacă nu dispar în câteva săptămâni.

„Aceste lucruri nu sunt întotdeauna ușor de observat și pot fi puse pe seama stresului sau a unor factori legați de stilul de viață, dar este important să vă ascultați corpul și persoanele din jurul dumneavoastră, care uneori observă dacă nu păreți a fi în apele voastre.”

dureri de oase, simptom de cancer
Sursa foto: Arhivă doctorul Zilei

Când trebuie să consultați un medic

Dacă oricare dintre aceste simptome persistă sau se agravează, ar trebui să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie.

„Ar trebui să monitorizați cu atenție orice simptom”, a spus Dr. Green.

„Dacă acestea persistă sau se agravează, trebuie să solicitați asistență medicală. Dacă dezvoltați alte semne, ar trebui să vă programați rapid un consult la medicul de familie; este mai bine să prindeți cancerul la timp.”

Totuși, aceste semne nu înseamnă neapărat că aveți cancer, a sfătuit el. Dr. Green a continuat: „Cu toate acestea, toate acestea pot fi, de asemenea, semnele a altceva.

„De exemplu, cancerul pancreatic și cel colorectal au unele asemănări cu simptomele IBS.

„Tusea și scurtarea respirației ar putea fi semne de astm sau bronșită, nu de cancer pulmonar.

„Între timp, durerile pelviene severe și sângerările menstruale neregulate pot fi simptome ale cancerului ovarian, dar și ale endometriozei.”

El a adăugat: „Întotdeauna merită să cereți sfatul medicului și să vă consultați medicul de familie dacă prezentați simptome, pentru a vă liniști.

„Este mai bine să știi ce nu este în regulă decât să te îngrijorezi, iar tratamentele vor fi mai eficiente dacă boala este depistată mai devreme.”

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: