Sari la conținut

Prof. Mircea Beuran: „Peste 50-60% dintre produsele din magazin sunt toxice”

Prof. dr. Mircea Beuran
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Prof. Mircea Beuran

Din cuprinsul articolului

Mircea Beuran îi atenționează pe români. Faptul că alimentele din ziua de azi nu mai sunt atât de sănătoase și sigure nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. Din ce în ce mai mulți medici specialiști lansează semnale de alarmă cu privire la hrana pe care o consumăm în fiecare zi.

La un moment dat, medicul a vorbit în cadrul emisiunii ” Punctul culminant”, moderată de Victor Ciutacu, despre alimentele din magazine, dintre care mai bine de jumătate prezintă toxicitate. Profesorul recomandă consumul de fructe și legume în stare proaspătă, carne de pasăre sau pește, toate acestea fiind combinate cu exerciții fizice.

„Tipul de alimentație de acum 30-40 de ani era mutat în gradina omului sau în instituții care era controlat foarte bine. Înainte, nimeni nu căuta să forțeze natura să se dezvolte, așa cum vedem acum. Partea aceasta industrială nu face decât să se forțeze să se dezvolte.

În zilele noastre, peste 50-60% dintre produse sunt chimizate. După ce aceste produse sunt prelucrate industrial, le găsim în galantar săptămâni sau luni de zile. Dacă mai adăugăm și consumul de alcool, mai mult de un pahar sau două la o masă, acest lucru modifică funcțiile interne ale corpului.

Ce este pe masă acum, în magazin, în raport de volum, aproape tot este toxic. Cancerul nu apare de pe azi, pe mâine, după ce ai mâncat ceva procesat, efectele adverse apar peste zece, douăzeci de ani. De principiu, trebuie mâncate alimente proaspete, fructe și legume bio, de preferat, carne de pasăre sau pește. Cei care mănâncă des carne tânără de miel pot dezvolta gută. Însă, degeaba mâncâm sănătos, dacă nu facem mișcare cel puțin jumătate de oră„, a declarat Mircea Beuran, la România TV.

Ce mănâncă profesorul Mircea Beuran

Medicul a mai relevat și stilul său de viață. El nu consumă mai mult de două mese pe zi, din care una este formată exclusiv din fructe proaspete, pe care le curăță singur.

„Eu nu mănânc mult, maxim de două ori pe zi. O masă este numai din fructe, eu mi le pregătesc, le las să le dizolve în soluție de bicarbonat. A doua masă este din două feluri, primul ciorbă sau supă. Fenomenul de îmbătrânire este unul de deshidratare, de aceea, cu cât înaintăm în vârstă, trebuie să hidratăm mai mult„, a mai dezvăluit medicul.

 

 

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel