Sari la conținut

Medic: acest fruct ieftin scade colesterolul și curăță intestinele

fructe sanatoase
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Cel mai răspândit și ieftin fruct, care este favoritul tinerilor și al bătrânilor, este de fapt un remediu ideal pentru scăderea colesterolului și curățarea intestinelor. Există varietăți pentru toate gusturile – acru, dulce, dulce-acrișor. Dr. Marina Sorokina, nutriționist rus, recomandă consumul a 2 mere pe zi pentru a obține beneficii maxime pentru sănătate de pe urma lor.

Beneficiile consumului de mere

Expertul a enumerat cinci motive care fac din mere nu doar un fruct delicios, ci și practic cel mai ieftin și eficient remediu pentru multe boli. Printre acestea se numără:

  • întărirea sistemului imunitar – prezența vitaminei C în aceste fructe le face un remediu valoros și gustos pentru prevenirea răcelilor și gripei în perioada toamnă-iarnă
  • suplinirea carențelor de vitamine – pulpa conține peste 20 de vitamine și minerale: A, B1, B2, B3, B6, C, E, P, PP, K, potasiu, fier, fosfor, zinc, magneziu, etc.
  • restabilirea nivelului de hemoglobină din sânge – acest efect se obține datorită nivelului ridicat de fier din mere. Pentru a evita problemele legate de hemoglobină, în scop preventiv, nutriționistul recomandă consumul zilnic a 1-2 mere mari. Și, de preferință, cele roșii.
  • reducerea nivelului de colesterol și purificarea vaselor de sânge – această proprietate se obține datorită prezenței potasiului și zincului în pulpa zemoasă, precum și a acizilor organici utili – malic, tartric și citric
  • curățarea intestinelor și reducerea riscului de apariție a cancerului tractului digestiv – acest lucru se întâmplă datorită fibrelor care abundă în fruct. Cu toate acestea, merită să ne amintim că, dacă le coaceți sau le folosiți pentru umplutura de plăcintă, atunci nu va mai rămâne aproape nicio fibră în ele. Tratamentul termic distruge substanța valoroasă.
consumul de mere poate agrava unele boli
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Culoarea soiurilor roșii depinde de conținutul de pectină, care crește pe măsură ce fructul se coace. Culoarea fructelor galbene și verzi depinde de prezența acizilor. Proprietățile utile sunt prezente în fiecare soi, dar concentrarea utilității lor diferă în funcție de soi. Merele roșii au următoarele proprietăți utile: prevenirea aterosclerozei; eliminarea toxinelor; prevenirea cancerului și a cataractei; regenerarea celulelor hepatice; reglarea nivelului de aciditate al sucului gastric; creșterea nivelului de performanță; întărirea părului și a unghiilor, scrie ActualNo.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.