Sari la conținut

Medic: acest simptom indică leziuni cerebrale cauzate de demență

dementa
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Evitarea dementei

Doctorul Monika Wassermann a spus că „tulburarea emoțională” ar putea fi un semn cheie al demenței dacă știi exact ce cauți.

„Printre cele mai timpurii indicii ale demenței, schimbările de dispoziție și personalitate dezvăluie o furtună de emoții”, a spus dr. Wassermann.

Emoțiile pot varia de la furie, iritabilitate, anxietate și agitație; în unele cazuri, persoanele care dezvoltă demență ar putea „experimenta detașare emoțională”.

Acest lucru ar arăta ca „retragerea socială și pierderea empatiei” pentru oamenii din jurul lor.

Dr. Wassermann a spus: „Navigând în această călătorie nedumerită, ei se luptă cu o multitudine de emoții conflictuale, luptă să își găsească echilibrul”.

Un alt indiciu potențial al demenței este apariția confuziei și dezorientarii.

„Demența provoacă un sentiment profund de confuzie și dezorientare, transformând repere, chipuri și obiecte odinioară familiare într-o sălbăticie neexploatată”, a spus dr. Wassermann.

Cei afectați se pot pierde în mintea lor, întâmpinând dificultăți în navigarea pe rute familiare, pierzând norea timpului și pierzând bunurile”.

Dr. Wassermann a adăugat: „Conversațiile devin labirinturi complicate în timp ce se luptă să se exprime cu coerență”.

Cu toate acestea, „semnul distinctiv” al demenței este pierderea memoriei care „provocă indivizii să-și amintească evenimentele recente, informațiile esențiale și chiar numele celor dragi”.

Oamenii care dezvoltă afecțiunea devastatoare „se bazează din ce în ce mai mult pe amintirile pe termen lung, în timp ce devin nedumeriți de evenimentele recente”.

Dr. Wassermann a adăugat: „Fragmentele amintirilor lor odată vibrante le strecoară prin strângere, lăsându-i să tânjească după stabilitate într-o realitate în continuă schimbare”.

Declinul cognitiv este, de asemenea, o caracteristică clasică a demenței, care are un impact asupra capacităților de gândire, abilităților de rezolvare a problemelor și luării deciziilor.

„Concentrarea devine grea”, a spus dr. Wassermann, „pe măsură ce indivizii se luptă să se concentreze asupra sarcinilor și sunt ușor distrași”.

Oricine prezintă astfel de semne de demență ar necesita o evaluare mai amănunțită din partea medicului specialist.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel