Sari la conținut

Demența: 6 moduri neconvenționale de a învinge pierderea memoriei

Scris de mana
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Beneficiile scrisului de mana

Demența: cifrele sunt din ce în ce mai îngrijorătoare în privința acestei boli nemiloase. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), peste 55 de milioane de oameni la nivel global trăiesc cu demență. Iar dintre aceștia, 60% locuiesc în țări cu venituri mici sau medii. Mai mult, în fiecare an sunt raportate 10 milioane de cazuri noi de afecțiune.

Demența este un termen umbrelă folosit pentru a descrie un grup de afecțiuni de sănătate mintală caracterizate prin incapacitatea de a îndeplini sarcinile de bază de zi cu zi, cum ar fi amintirea rutelor familiare, incapacitatea de a conversa, de a avea amintiri de scurtă durată și multe altele.

Și în timp ce oamenii de știință nu au reușit până în prezent să stabilească cauza rădăcină a acestei afecțiuni, se pare că există unele modalități simple, dar neconvenționale, care pot ajuta la prevenirea demenței și a riscului de pierdere a memoriei.

Demența: 6 moduri neconvenționale de a învinge pierderea memoriei

Citiți mai departe pentru a afla câteva modalități simple de a reduce riscul de demență.

1. Scrierea cu mâna nedominantă: Experții spun că partea creierului care controlează mâna care nu a fost provocată poate ajuta la construirea conexiunilor creierului Este un factor important care împiedică creierul să nu îmbătrânească prea repede.

2. Căutați sprijin atunci când sunteți singur: Căutați sprijin în timp ce vă simțiți singuri! E o altă modalitate excelentă de a face față riscului de demență. Singurătatea este un factor cunoscut responsabil în depresia și riscul de demență. Apartenența la un grup poate, de asemenea, opri deteriorarea cognitivă înainte ca aceasta să devină severă.

Poți, de asemenea, să mergi la plimbare sau să ai un animal de companie. Plimbările regulate pot, de asemenea, să scadă tensiunea arterială, să elibereze stresul și să stimuleze mintea.

3. Somnul: Somnul este, de asemenea, un factor integral atunci când vine vorba de gestionarea demenței. Lipsa somnului poate duce la acumularea de proteine beta-amiloide care sunt asociate cu boala Alzheimer.

4. Lucrul la memorie: Experții spun că lucrul la funcția memoriei poate fi o altă modalitate excelentă de a reduce riscul de demență. Acest lucru vă poate ajuta să urmăriți conversațiile și să vă amintiți de ce cineva face ceva și să se gândească și la probleme.

Una dintre cele mai bune modalități de a lucra asupra memoriei este matematica mentală – înmulțirea numerelor din două cifre.

Alte modalități de a reduce riscul de demență sunt:

5. Căutați noi provocări

6. Căutați sprijin social

Un stil de viață sănătos poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de a dezvolta demență mai ales când cineva îmbătrânește.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel