Sari la conținut

Medic: acesta este motivul pentru care s-au umflat fețele concurentelor de la Survior

Imagini cu Vica Baldochina sau Maria Lungu au făcut înconjurul internetului. În calitate de participante la emisiunea Survivor acestea au apărut cu fețele umflate, diferite față de cum le știm în viața de zi cu zi.

Un medic a explicat de ce li se umflă fețele concurentelor de la Survivor din toate sezoanele. Iată care este adevărul, de fapt.

Potrivit medicului, condițiile din junglă sunt cele ce au dus l modificarea fețelor concurentelor.

Acestea suferă de edemul facial și pot avea inclusiv de retenția de apă, malnutriție și nu numai, motiv pentru care fețele lor se umflă în timpul competiției, scrie Click.

De asemenea, asemenea probleme au întâmpinat și celelalte concurente din alte sezoane, cum ar fi Roxana Nemeș sau Elena Marin.

Maria Lungu Survivor 2023

Laptele de cocos, o problemă la Survivor. Poate provoca alergii

Laptele de cocos ar crea multe probleme pentru concurenții de la Survivor România 2023, pentru că el suprasolicită pancreasul și pot apărea afecțiuni ale ficatului.

„Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr.

Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic”, a explicat dr. Oana Dumitrache, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice , pentru Click!

De asemenea, pot exista și reacții alergice ale concurenților în jungla din Republica Dominicană și pot să se confrunte inclusiv cu intoleranță la nuca de cocos, în condițiile în care aceștia pot mânca doar orez și nuci de cocos, în cazul în care nu câștigă vreo probă care are ca recompensă mâncarea.

„Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap”, a explicat medicul citat mai sus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel