marți, ianuarie 25, 2022

Varianta OMICRON a oferit informații valoroase despre cum evoluează COVID-19, în special ca răspuns la vaccinări. Potrivit profesorului Tim Spector, care conduce studiul ZOE Covid Symptom, există cinci simptome ale Omicron care apar „în special” la cei complet vaccinați.

COVID-19 s-a dovedit a fi o amenințare extrem de sofisticată, eliminând variante cu avantaje mutaționale pe măsură ce s-a răspândit. Omicron este cel mai recent proces. Varianta s-a dovedit a fi mai transmisibilă decât variantele anterioare, iar mutațiile proteinei sale i-au oferit avantajul împotriva a două injecții de vaccin Covid.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu împotriva depresiei. Nu te aşt...

Totuși, lumea se află pe un picior mult mai puternic acum. Părți largi ale populației globale au două straturi de imunitate: imunitatea naturală și cea indusă de vaccin.

Din fericire, acest lucru a însemnat că Omicron a dus la o boală mult mai ușoară decât Delta și predecesorii săi.

Profilul simptomelor COVID-19 a evoluat de-a lungul timpului, simptomele de top fiind reordonate pe măsură ce noi variante au ieșit în prim-plan.

„În 2020, a devenit rapid clar că versiunile originale și Alpha ale coronavirusului au provocat trei simptome foarte comune – tuse, febră și pierderea mirosului – precum și cel puțin alte 20”, a scris profesorul Tim Spector, în newsGP.

Te-ar mai interesa: Măsurile împotriva virusului, o aberație. Autorită...

Profesorul Spector este principalul om de știință al studiului ZOE Covid, care a monitorizat mișcările pandemiei prin intermediul a milioane de utilizatori de aplicații.

„Când a apărut Delta, am observat apoi o schimbare a simptomelor cel mai frecvent raportate”, a menționat el.

Potrivit profesorului, simptomele comune anterior, cum ar fi dificultăți de respirație, febră și pierderea mirosului au scăzut în clasament.

Te-ar mai interesa: Predicția lui Bill Gates, pentru omenire. Ce ne aș...

„Simptomele asemănătoare răcelii – inclusiv curgerea nasului, durerea în gât și strănutul persistent – au devenit mai frecvente, împreună cu durerea de cap și tusea, în special la persoanele care au fost vaccinate”.

Potrivit profesorului Spector, Omicron pare să continue tendința stabilită de Delta.

„Provoacă simptome care seamănă mai mult cu o răceală obișnuită, în special la persoanele care au fost vaccinate, și mai puține simptome sistemice generale, cum ar fi greață, dureri musculare, diaree și erupții cutanate”, a explicat el.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbeşti? Urmează regulile monahale şi rez...

Profesorul Spector și echipa sa au ajuns la această concluzie după ce au efectuat o analiză inițială a datelor despre simptome din cazurile pozitive din Londra.

Primele cinci simptome raportate în aplicația ZOE au fost:

  • Curgerea nasului
  • Durere de cap
  • Oboseală (ușoară sau severă)
  • Strănut
  • Durere de gât.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private