miercuri, martie 29, 2023

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Boli Infecțioase Marius Nasta, a explicat pe larg simptomele produse de noua variantă Omicron, care i-a cu asalt și țara noastră. Deși în comparație cu variantele anterioare, Omicron manifestă simptome mai ușoare, este extrem de important să ne vaccinăm, după cum sublinează medicul.

„Simptomele sunt prezente mai ales în zona capului pentru că mutațiile pe care o Omicron le are îl fac capabil să se atașeze mai mult de mucoasele din zona capului.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

Pacienții vor simți mai frecvent dureri de gât, dureri de cap, sigur rămân simptomele generale de astenie și de oboseală marcantă, dar riscul de atașare a Omicron la aparatul respirator este mult mai scăzut tocmai pentru tocmai prin aceste modificări pe care le-a suferit”, a spus medicul Beatrice Mahler.

În ceea ce privește predicția lui Octavian Jurma privind evoluția Omicron în România potrivit căruia vom ajunge la 25.000 de cazuri pe zi, managerul de la Marius Nasta a declarat:

„Dacă ne uităm la rata de multiplicare pe care am văzut-o în țările din vest și la ce am văzut săptămâna trecută sigur acest scenariu este posibil. Ce este de menționat și este complet diferit față de valurile precedente este că în acest moment în spital, deși au fost sute de cazuri în București săptămâna trecută zilnic, numărul de pacienți care sunt internați este încă mic atât în terapie cât și în secție.

Te-ar mai interesa: Leacul simplu și natural care te scapă de infecții...

Au început să crească pacienții care vin pentru evaluare, dar încă și ei sunt destul de puțini față de același număr de cazuri al valurilor precedente”, a spus medicul Beatrice Mahler.

Potrivit medicului, simptomele Omicron sunt mai ușoare în comparație cu celelalte variante.

”Simptomele sunt mult mai ușoare. Mai este o caracteristică Omicron care este prezentă și evidențiată de cercetătorii din SUA care se confruntă şi anume perioada incubație.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

La Omicron perioada a scăzut la patru zile cât era prezentă la Delta la trei zile cu o perioadă de una două zile de contagiune înainte de momentul diagnosticului.

Deci este foarte important ca persoanele care au fost contact cu o persoană pozitivă să își facă testul pentru că este posibil să infecteze alte persoane cu una, două zile înainte de a fi simptomatice.”

Cum ne putem recupera în urma infecției cu Omicron?

„Referitor la recuperare, aceasta este mult mai bună la persoanele care sunt protejate și mă refer aici persoanele care au în bagaj de anticorpi fie obținut prin vaccinare, fie obținut prin trecerea prin boală pentru că organismul deja știe să producă anticorpi împotriva infecției, lucru care nu se întâmplă la persoanele care nu au această protecție prin anticorpi și care pot să ajungă spital să dezvolte acea pneumonie specifică.

Te-ar mai interesa: Dormi mai mult de 8-9 ore? Află care sunt efectele...

Pneumonia specifică nu este ca urmare a pătrunderii virusului în plămâni, ci ca urmare a reacției pe care îl organismul la infecție, furtuna de citokine”, a mai spus medicul Beatrice Mahler la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private