Sari la conținut

Medic ajuns la urgențe după ce a fost vaccinat cu vaccinul celor de la Pfizer

Vaccinat cu vaccinul celor de la Pfizer.Un medic din Alaska a suferit o reacție alergică la vaccin la doar câteva minute după administrare. Unele reacții la vaccin au fost raportate și săptămâna trecută în Marea Britanie.

Doi lucrători din domeniul sănătății din același spital din Alaska au dezvoltat reacții alergice la câteva minute după administrarea vaccinului coronavirus Pfizer în această săptămână, conform New York Times.

Oficialii din domeniul sănătății au spus că cazurile nu le vor perturba planurile de lansare a vaccinurilor și că împărtășesc informațiile din motive de transparență.

Prima pacientă, o femeie de vârstă mijlocie care nu avea antecedente de alergii, a avut o reacție anafilactică care a început marți la 10 minute după ce a primit vaccinul la spitalul regional Bartlett din Juneau, a declarat un oficial al spitalului. A experimentat o erupție pe față și trunchi, dificultăți de respirație și o frecvență cardiacă crescută.

Dr. Lindy Jones, directorul medical al serviciului de urgență al spitalului, a declarat că medicului i s-a administrat mai întâi o injecție cu epinefrină, un tratament standard pentru reacțiile alergice severe. Simptomele ei s-au potolit, dar apoi au reapărut și a fost tratată cu steroizi și o picurare de epinefrină.

Miercuri dimineaţă, femeii nu i-au mai fost administrate medicamente şi era aşteptat să fie externată miercuri seară, însă reprezentanții spitalului au decis să o mai țină pe femeie sub observație încă o noapte.

Cel de-al doilea cadru medical și-a primit vaccinul miercuri și a dezvoltat umflături la ochi, senzație de amețeală și o gât o senzație de zgârietură la 10 minute după injecție, a spus spitalul într-un comunicat. El a fost dus la camera de urgență și tratat cu epinefrină, Pepcid și Benadryl, deși spitalul a spus că reacția nu a fost considerată anafilaxie. Muncitorul a revenit la normal într-o oră și a fost externat.

Spitalul, care a administrat 144 de doze totale începând de miercuri seara, a declarat că ambii lucrători medicali nu doresc ca experiențele lor să aibă un impact negativ asupra celorlalți care se vor  vaccina.

Reacția companiei Pfizer, cea care a proiectat vaccinul

Un purtător de cuvânt al Pfizer, Jerica Pitts, a declarat că nu s-au primit încă toate detaliile situației din Alaska, dar lucrează cu autoritățile locale de sănătate. Vaccinul vine cu informații de avertizare că tratament medical de specialitate ar trebui cerut în cazul unui eveniment anafilactic rar, a spus ea. „Vom monitoriza îndeaproape toate rapoartele care sugerează reacții alergice grave după vaccinare și vom actualiza prospectul, dacă este necesar”, a mai spus doamna Pitts.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.