Sari la conținut

Medic: Băutura care topește rapid grăsimea de pe burtă

Grasime viscerala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
De ce nu pot slabi unele femei, orice ar face

Grăsimea VISCERALĂ, cunoscută și sub numele de grăsime de pe burtă, are proprietăți periculoase care pot crește riscul de afecțiuni grave de sănătate. Cercetările au identificat o anumită băutură care ar putea ajuta la reducerea acestei grăsimi în câteva săptămâni.

Ascunsă adânc în cavitatea abdominală, grăsimea viscerală înconjoară organele vitale, cum ar fi ficatul, rinichii și intestinele. Această locație delicată, împreună cu proprietățile grăsimii, vă poate crește riscul de diabet, demență și anumite tipuri de cancer. Din fericire, niște modificări simple ale dietei ar putea ajuta la eliminarea vinovatului.

Spre deosebire de grăsimea subcutanată, grăsimea viscerală nu este o substanță care se depozitează chiar sub piele și pe care o puteți ciupi.

Acest tip de grăsime este ascunsă adânc în interiorul burții.

S-ar putea să fie departe de minte, departe de vedere, dar poate duce la probleme grave de sănătate. Așadar, ținerea sub control a acestei substanțe ar putea fi cheia.

Potrivit unei cercetări publicate în revista Nutrients, băuturile care ar putea ajuta la reducerea grăsimii periculoase de pe burtă sunt sucul de mere și varză.

Băutura care topește rapid grăsimea de pe burtă

Studiul a constatat că băutura din fructe și legume a reușit să reducă grăsimea viscerală.

Cercetătorii și-au propus să observe efectele sucului de varză și mere asupra obezității la modelele de șobolani.

Studiul a folosit două băuturi – una era compusă doar din varză și mere, iar cealaltă era fermentată cu tulpina probiotică Lactobacillus Plantarum EM izolată din kimchi.

Cantitatea de suc administrată modelelor a fost înregistrată la 10 mililitri pe kilogram de greutate corporală.

Cu toate acestea, sucul fermentat de varză și mere a prezentat efecte „mai substanțiale”.

Studiul a folosit două băuturi – una a constat doar din varză și mere, iar cealaltă a fost fermentată.

Un lucru de luat în considerare este că acesta este doar un singur studiu și a fost efectuat pe modele animale în loc de oameni, astfel încât ar putea fi nevoie de mai multe cercetări.

Interesant este că alimentele fermentate au fost legate anterior de o cantitate mai mică de grăsime viscerală.

De la varză la kimchi, alimentele fermentate folosesc procese anaerobe în timpul cărora microorganismele, cum ar fi drojdia și bacteriile, descompun componentele alimentelor, detaliază Heart Foundation.

Isa Kujawski, fondator și proprietar al Mea Nutrition, a declarat pentru Eat This Not That: „Unele studii au legat o creștere a bacteriilor intestinale benefice de o reducere a masei de grăsime viscerală.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel