luni, martie 27, 2023

Grăsimea depozitată în abdomen are efecte dăunătoare asupra sănătății, deoarece înconjoară organele interne și poate duce la procese inflamatorii, precum și la influențarea negativă a metabolismului.

Potrivit Medical News Today, în cazuri mai grave, excesul de grăsime viscerală poate crește riscul de boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială.

Pe scurt, acest tip de grăsime nu numai că modifică corpul din punct de vedere estetic, dar este, de asemenea, dăunător pentru sănătatea generală.

Te-ar mai interesa: Tratament inovator pentru pacientele cu cancer de ...

Cu toate acestea, specialiștii asigură că este posibil să se reducă excesul de grăsime cu schimbări foarte simple, atât în alimentație, cât și în alte obiceiuri de viață.

Iată patru alimente pentru a pune capăt acestei probleme.

formarea pietrelor la rinichi

Ceai verde

Această infuzie conține o cantitate mare de catechine, care se caracterizează prin faptul că sunt antioxidanți și accelerează metabolismul. De asemenea, ajută la prevenirea artritei și îmbunătățește memoria.

Ceaiul verde, potrivit Healthline, poate proteja creierul de îmbătrânire, precum și reduce riscul de apariție a bolii Parkinson.

alimente hepatoprotectoare

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...

Grapefruit

Grapefruitul, pe lângă faptul că este un citric delicios, are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și nu numai că ajută la reducerea grăsimii viscerale, dar oferă părului o strălucire deosebită.

Datorită unui studiu condus de Asociația Americană a Inimii, s-a constatat că grapefruit-ul reduce riscul de accident vascular cerebral la femei.


Ciocolată neagră

Acest aliment bogat în antioxidanți trebuie să fie amar și să conțină cât mai puțin zahăr pentru a ajuta cauza.

Te-ar mai interesa: Rețeta care te vindecă de multe probleme, pe care ...

Potrivit studiului publicat în European Journal of Clinical Nutrition, ciocolata neagră este o sursă excelentă de fibre, astfel încât creează o senzație de sațietate în organism.


Turmeric

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, acest condiment este foarte recomandat pentru a fi adăugat la mese, cum ar fi tocănițe, salate, ceaiuri sau alte preparate. De asemenea, are un efect termogenic, astfel încât poate accelera metabolismul individului.

Te-ar mai interesa: Medic: șase modalități de a reduce riscul de apari...

Site-ul de specialitate Cuidate plus menționează că acest ingredient ar putea fi eficient în tratamentul simptomatic al bolilor reumatice, cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoidă și altele.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private