vineri, august 12, 2022

În contextul pandemic actual, vaccinarea anti-COVID este singura soluție de a pune capăt situației epidemiologice cu care ne confruntăm. Cu toate acestea, anumite măsuri adoptate de autorități ar putea fi primite în mod negativ de populație.

Autoritățile au încerca să implementeze o serie de măsuri pentru a limita răspândirea virusului SARS-C0V-2. O astfel de măsură este proiectul de lege care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Te-ar mai interesa: Medic român: „Luați, preventiv, câte o capsulă din...

Aceasta nu a fost bine primită de populație și nici de anumiți medici, deoarece susțin că proiectul nu a fsot gândit în mod corect.

Cu atât mai mult, anumite persoane susțin că vaccinarea ar trebui să se bazeze pe convingere, nu constrângere.

Alexandru Rafila: convingere, nu constrângere

Alexandru Rafila, despre sacrificarea sistemului de învățământ în contextul pandemiei

Campania de vaccinare trebuie să se bazeze pe convingere, și nu pe constrângere, susține fostul reprezentant al României la OMS, social-democratul Alexandru Rafila, potrivit RRA.

El consideră că angajatorii trebuie să fie parte a acestui efort comun și atrage atenția că proiectul legislativ prin care se impune obligativitatea certificatului verde la locul de muncă nu trebuie să fie discriminatoriu și să pună în pericol funcționarea sistemului de sănătate.

Te-ar mai interesa: Cancerul NU este sfârșit de drum: Feminitate după ...

„O formă rescrisă acestui proiect de lege trebuie să fie pe o perioadă foarte clar determinată, cu evitarea discriminărilor, pe de o parte, și cu evitarea riscului de colaps al sistemului de sănătate, pe de altă parte.

Nu putem să nu sprijinim, alături de vaccinare, și accesul la testare, dar acest acces la testare trebuie, tot așa, să fie încurajat de stat, să fie nediscriminatoriu. Prevederile legate de condiționarea plății testelor pentru anumite categorii, cel puțin în această perioadă critică, nu credem că este o bună idee”, susține Alexadru Rafila.

Te-ar mai interesa: NU decoji castraveții. Iată ce beneficii oferă pen...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private