Sari la conținut

Medic cardiolog: Acesta este cel mai important simptom al unui atac de cord

Problemă cardiacă
Sursa foto: arhiva doctorulzilei
Probleme la inima

Atac de cord. Un atac de cord apare atunci când fluxul de sânge către inimă este sever redus sau blocat. Blocarea se datorează de obicei unei acumulări de grăsime, colesterol și alte substanțe în arterele inimii (coronare). Depozitele grase, care conțin colesterol, se numesc plăci. Procesul de formare a plăcii se numește ateroscleroză.

Uneori, o placă se poate rupe și poate forma un cheag care blochează fluxul de sânge. Lipsa fluxului sanguin poate deteriora sau distruge o parte a mușchiului inimii, potrivit mayoclinic.org.

Potrivit unui medic cardiolog, principalul simptom al unui infarct miocardic este „durerea severă, care are caracteristici destul de clare”.

semn atac de cord
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Expertul notează că toată lumea ar trebui să fie familiarizată cu specificul său. Durerea de la un atac de cord are o intensitate extrem de mare. Este adesea însoțită de frica de moarte. Spre deosebire de angina pectorală, durează câteva zeci de minute sau ore. Este opresiv, situat în centrul pieptului, extinzându-se la brațul stâng.

Poate radia spre spate, maxilarul inferior, abdomenul superior. Este însoțită de dificultăți de respirație, transpirație abundentă Cum se dezvoltă un atac de cord? „Apare atunci când o placă de ateroscleroză crește într-unul dintre vasele inimii.

Nu trebuie să fie mare. Dacă suprafața vasului este densă, poate să nu fie periculos, dar dacă este ulcerată, atunci se atașează un cheag de sânge. la ea. Trombul blochează lumenul arterei.

Zona inimii pe care această arteră o furnizează oxigen, furnizată de această arteră, se confruntă cu o lipsă de oxigen, ceea ce provoacă durere. Dacă fluxul sanguin este restabilit în timp, viabilitatea acestei părți a mușchiului este restabilită”, notează medicul.

De unde știm că o persoană se află într-o stare pre-infarct?

Medicul menționează că această afecțiune include următoarele simptome: durere în spatele sternului cardiopalmus slăbiciune generală respiratie dificila buze albastre

Grupul de risc include: fumătorii persoanele cu niveluri crescute de colesterol din sânge hipertensivi persoanele cu o dietă dezechilibrată diabeticii persoanele care suferă de obezitate persoane care sunt expuse la stres constant.

Nivelurile crescute de lipide duc la dezvoltarea aterosclerozei, pe pereții vaselor de sânge se formează plăci de ateroscleroză. Ateroscleroza crește semnificativ riscul de a dezvolta accidente vasculare.

În 15-20% din cazurile patologiei menționate, există subțierea și bombarea peretelui inimii, cel mai adesea a ventriculului stâng. Această afecțiune se numește anevrism cardiac. De regulă, se dezvoltă cu leziuni extinse ale mușchiului inimii. Factorii care predispun la dezvoltarea anevrismului cardiac includ, de asemenea, o încălcare a regimului din primele zile ale bolii, care însoțește hipertensiunea arterială.

Din cauza deficitului de sânge, sindromul coronarian acut poate fi complicat de probleme gastrointestinale, cum ar fi eroziuni și ulcere acute ale tractului gastrointestinal. Sunt posibile și tulburări psihice – depresie, psihoză.

Ele sunt facilitate de bătrânețe și boli concomitente ale sistemului nervos. Unii pacienți care au suferit un infarct miocardic acut prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații recurente ale bolii coronariene și, mai ales, reapariția incidentului vascular și angină instabilă.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel