Sari la conținut

Medic cardiolog celebru recomandă acest aliment: „Este prietenul inimii”

Dr. Steven Gundry este un cardiolog renumit, chirurg, inventator de dispozitive medicale și autor de bestselleruri. Deși a efectuat mii de intervenții chirurgicale pe inimă în cei 40 de ani de carieră, atenția actuală a dr. Gundry este să dea oamenilor putere prin dietă să inverseze și să prevină afecțiunile.

În calitate de director și fondator al Institutului Internațional de Inimă și Plămân, precum și al Centrului pentru Medicină Restaurativă din Palm Springs și Santa Barbara, CA, el ajută pacienții să învețe cum să preia controlul asupra greutății, sănătății și energiei lor, folosindu-și surprinzător de simple sfaturi de dieta.

Dr. Gundry este, de asemenea, cel mai bine vândut autor al cărții The Plant Paradox din New York Times, iar cea mai recentă carte, The Longevity Paradox, aruncă o privire asupra modului în care putem trăi o viață lungă și sănătoasă și combate boala îmbătrânirii. De asemenea, el găzduiește propriul său podcast de sănătate, The Dr. Gundry Podcast, care vă oferă instrumentele și informațiile de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți vitalitatea, a evita „alimentele sănătoase” periculoase și a vă echilibra intestinul.

Alimentul inimii recomandat de medicul cardiolog: usturoiul

Timp de mii de ani, înainte ca acest condiment să fie folosit pentru a aroma mâncărurile tale preferate, a fost folosit ca tratament medical în culturile antice. Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului au fost folosite de civilizațiile chineze, egiptene și romane. Există o documentație substanțială privind utilizarea usturoiului pentru proprietățile sale medicinale.

S-a demonstrat că consumul de usturoi are numeroase beneficii fantastice pentru sănătate și pentru organism. Să ne uităm la cele mai importante avantaje pentru sănătate ale usturoiului.

De ce este usturoiul sănătos pentru tine?

Deși nu era cunoscut pe scară largă, experții înțeleg acum că compușii de sulf din usturoi sunt cauza principală a efectelor sale benefice asupra sănătății.

Prin felierea, tocarea sau zdrobirea bulbilor de usturoi, substanțele chimice tio-sulfinite din ei sunt transformate în alicină. Alicina este o substanță fantastică. Cu toate acestea, deși acest lucru pare să fie adevărat în teorie, care sunt beneficiile reale pentru sănătate ale utilizării usturoiului?

1. Usturoiul ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului

Imunitatea corpului tău este cea care îl împiedică să se îmbolnăvească în primul rând și, de asemenea, ajută la lupta împotriva bolilor atunci când situația o impune. Usturoiul oferă o stimulare a sistemului imunitar pentru a ajuta la prevenirea răcelilor și a virusului gripal.

Copiii suferă de șase până la opt răceli în fiecare an, în timp ce adulții suferă de două până la patru. Consumul de usturoi crud poate proteja împotriva tusei, a febrei și a bolilor de răceală.

Consumul a doi căței de usturoi tăiați în fiecare zi este cel mai bun mod de a beneficia. În unele gospodării din întreaga lume, familiile atârnă căței de usturoi pe o sfoară în jurul gâtului copiilor pentru a-i ajuta cu congestia nazală.

2. Usturoiul ajută la reducerea hipertensiunii arteriale

Accidentul vascular cerebral și atacurile de cord sunt două dintre cele mai importante probleme de sănătate la nivel mondial. Hipertensiunea arterială este un factor de risc considerabil pentru boli de inimă. Se crede că provoacă aproximativ 70% din accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord și insuficiență cardiacă cronică. Hipertensiunea arterială este cauza a 13,5% din decese la nivel mondial.

Deoarece se numără printre cauzele semnificative de deces, abordarea uneia dintre cauzele lor primare, hipertensiunea arterială, este extrem de importantă.

Usturoiul este un condiment fantastic de inclus în dieta ta pentru cei care suferă de hipertensiune  sau hipertensiune arterială. Cu toate acestea, chiar dacă nu sunteți un iubitor de usturoi, luarea suplimentelor de usturoi vă va oferi totuși beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale crescute, tratarea febrei și multe altele.

Rețineți că trebuie să vă asigurați că cantitatea acestor suplimente pe care o luați este aceeași cu patru căței de usturoi în fiecare zi. Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să luați orice suplimente.

3. Usturoiul ajută la reducerea nivelului de colesterol

Colesterolul este o componentă grasă din sânge. Există două tipuri de colesterol: colesterolul „rău” LDL și colesterolul „bun” HDL. Mult prea mult colesterol LDL și nu suficient colesterol HDL pot cauza probleme grave de sănătate.

S-a demonstrat că usturoiul reduce nivelul colesterolului total și LDL cu 10 până la 15%.

În plus, consumul de usturoi nu vă influențează HDL sau nivelul de colesterol bun. Dacă aveți antecedente familiale de boli de inimă sau suferiți de boli de inimă, ar trebui să luați în considerare adăugarea de usturoi în dieta dumneavoastră.

4. Usturoiul poate ajuta la prevenirea cancerului

Beneficiile pentru sănătate ale usturoiului nu se termină cu inima. Deci, iată un alt motiv pentru care organismul tău poate beneficia de o doză suplimentară din acest membru al familiei de ceapă.

Potrivit cercetărilor, consumul de usturoi proaspăt poate ajuta la reducerea riscului de cancer de colon. Potrivit Iowa Women’s Health Study, femeile care consumau usturoi în mod regulat împreună cu alte legume și fructe au avut o șansă cu 35% mai mică de a face cancer de colon. Cu toate acestea, cercetătorii sunt de acord că sunt încă necesare mai multe studii în acest domeniu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel