Sari la conținut

MEDIC: Ce aliment taie pofta de mâncare. Este ieftin și bun

sănătatea sistemului nervos

MEDIC: Ce aliment taie pofta de mâncare. Este ieftin și bun, se găsește peste tot și ne ajută inclusiv la detoxifierea organismului. Iată câte beneficii oferă

Poate prea incredibil, dar iată câte beneficii ne oferă acest aliment ieftin, gustos și foarte sănătos. Este vorba de sardină, un pește ce conține proteine, grăsimi bune, calciu și mai puțin mercur, comparativ cu alți pești.

Mai mult decât atât, fiind o sursă bună ce minerale, acest pește este recomandat și pentru detox, spune dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, citat de Antena 3.

Beneficiile sardinei

Iată câte motive avem să consumăm sardină, în opinia medicului nutriționist:

1. Conține grăsimi omega-3 în cantitate mare, greu de găsit în hrana noastră industrializată și care au rol antiinflamator.

2. Este foarte bogată în calciu, ușor de absorbit pentru că este într-un raport bun cu fosforul și cu alte minerale. Așa se întâmplă când mâncăm peștii cu tot cu oase.

3. Conține mult mai puțin metil-mercur decât alți pești bogați în omega-3, pești mari precum ton, pește spadă, somon, crustacee.

4. Este o sursă excelentă de proteine.

5. Pescuitul lor se face prin metode sustenabile pentru mediu.

6. Sunt ieftini/ ieftine și bune.

7. Este o sursă bună de vitamina D și de vitamina B12, de cupru.

8. Este foarte bogată în seleniu și în cofactori ce îi favorizează absorbția, iar faptul că are un conținut scăzut în mercur recomandă sardina ca un produs ”detox” (când există deficit de seleniu și aport crescut de metil-mercur, căile de detoxifiere sunt blocate).

Ne ajută și la slăbit

9. Fiind bogate în proteine și grăsimi, sardinele taie pofta de mâncare, conferă sațietate pe termen lung. Unele studii leagă sardinele de reglarea leptinei (hormonul sațietății).

Sardinele se mănâncă preparate la grătar alături de salate, alături de paste sau la cuptor alături de cartofi copți și roșii coapte, dar și din conserve (BPA-Free) când se pun repede pe crackers, pe ardei grași sau în salate.

Totuși, atenție! Nu le consumați niciodată prăjite în ulei de palmier (refolosit de o mie de ori)”, a mai spus dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.