Sari la conținut

Ce poți mânca seara fără grijă: Chiar NU îngrașă!

nutriție cancer
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Stil de viata sanatos

Ce poți mânca seara fără grijă: Chiar NU îngrașă! Dacă mergi târziu la culcare, este absurd să-ți impui ultima masă la ora 18:00. Firește că-ți va fi foame…

Știm cu toții regula de a nu mai mânca nimic după 0ra 18:00… Dar ce faci dacă te duci la culcare la 11, 12…, 1 noaptea? Cum stai până la orele acelea fără să mănânci? Complicat, așa-i? Firește că ți se va face foame!

Vestea bună vine chiar de la nutriționiști, care spun că putem mânca și după ora 18:00. Singura observație: să fim atenți la ce mâncăm. Anumite alimente pot fi consumate fără probleme.

Mai mult decât atât, nutriționiștii spun că acest reper, respectiv ora 18.00, este orientativ. În realitate este importantă și ora la care te culci.

Ideal este ca ultima masă din zi să fie cu 3-4 ore înainte de culcare.

Nu e necesar să te înfometezi după ora 18.00, dacă tu te vei culca după miezul nopții. Pentru că, dacă următoarea masă va fi dimineață la ora 09.00, înseamnă că ai avut 14 ore de înfometare.
Ceea ce înseamnă că organismul va transforma în depozit de grăsime tot ce vei mânca în următoarea zi. Acest proces nu trebuie lansat deloc, mai ales dacă ne dorim să slăbim.

Ce alimente se digeră mai lent

Conform metodei nutriționistului Alexei Kovalkov, cel mai bine este să consumi alimente care se vor digera mai lent și vor da senzația de sațietate.

Care sunt acestea? Ei bine, iată câte variante avem:
  • O salată ușoară de legume proaspete cu o cantitate mică de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi.
  • Două albușuri de ou fierte.
  • Toate tipurile de legume (poate cu excepția cartofilor).
  • Produse lactate: lapte cu conținut scăzut de grăsimi, chefir, iaurt, brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsime.
  • Cereale, dar atenție, să nu fie cu zahăr.
  • Piept de pui fiert sau pește.
  • Poți mânca chiar și câțiva cartofi fierți, dar atenție la gramaj și nu frecvent.
  • Fructe: lâmâie, lime, papaya, ananas, caise. Dar și fructe precum mere, portocale, kiwi, pere, mango, avocado, pot fi consummate seara.
  • Fructe de pădure: afine, afine, zmeură, căpșuni.
  • Nuci, alune, migdale. Acestea pot fi consmate și mai târziu pentru a reduce senzația defoame, dar în cantitate mică, respectiv 20 de grame, notează ego.ro.

Să nu ne atingem de…

Important de precizat este faptul că înfometarea nu este o soluție. Indicat ar fi de găsit un stil de viață echilbrat, care să conțină și alimentele după care tânjești, dar fără să se exagereze cu cantitatea lor.

De asemenea, este de preferat ca după ora 18.00 să eviți alimentele care excită sportsistemul nervor, precum cafeaua, tutunul sau alcoolul.
În plus, mișcarea și activitățile sportive vor reprezenta un plus pentru starea ta de bine și condiția fizică.
Poți alege să te plimbi într-un parc, să mergi la sală sau la un curs de yoga, important este să nu-ți obișnuiești corpul cu sedentarismul.
Și încă ceva important! Este ideal să te plimbi sau să alergi în parc, chiar înainte de apusul soarelui. Nu mai este așa cald și te vei bucura și de cele mai frumoase culori datorită luminii perfecte, de aur.  Dacă ești fan selfie, vei avea cele mai reușite poze.
Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel