Sari la conținut

Medic celebru: „Nu beți cafeaua imediat ce vă treziți!”

cafea dimineata
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Cafea, amestecuri interzise

Cafeaua este unul dintre produsele esențiale în viața de zi cu zi a multor oameni. Consumul acestei băuturi înainte sau în timpul zilei de lucru a devenit un obicei imuabil în programul celor care au nevoie de proprietățile stimulatoare ale cofeinei.

Cu toate acestea, a bea prima ceașcă a zilei imediat ce te trezești, exact când nivelul de cortizol este cel mai ridicat, este o greșeală comună printre iubitorii de cafea.

Un medic celebru trage semnalul de alarmă. Dr. Karan Raj, chirurg al Serviciului Național de Sănătate și celebritate virală TikTok, cunoscut pentru că a împărtășit înțelepciunea medicală platformei, a apărut pe BBC Morning Live pentru a discuta despre importanța momentului în care bem cafeaua.

„Nu beți cafeaua dimineața, imediat cum vă treziți”, i-a spus Raj gazdei lui Gethin Jones. Dr Karan Raj susține că organismul trebuie lăsat să se trezească și să își intre în ritm, în mod natural.

„Nu beți cafeaua imediat ce vă treziți!”, a spus medicul la BBC Morning Live.

Medicul sugerează că este indicat să păstrăm cafeaua pentru mai târziu, mai exact a doua parte a zilei. „Păstrați cafeaua până în a doua parte a zilei, când nivelul cortizolului și nivelul de energie scad, astfel încât să beneficiați de cofeină atunci când aveți cea mai mare nevoie”, a spus acesta.

Cu toate acestea, mulți dintre următorii medicului au comentat, spunând că nu își pot închipui cum și-ar putea începe ziua fără cafea, scrie mirror.co.uk.

cafea dimineata
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol?

„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău”, a spus și nutriționistul Patricia Rusu pe Instagram, adăugând imediat: „Nu aruncați cu pietre în mine, vă rog!”

„Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea mâncării), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede.

Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni:

  • bufeuri
  • arsuri la stomac
  • sângerări ale gingiilor
  • dureri de stomac
  • respirație urât mirositoare
  • gură și gât uscat

Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol. Ce să faci în schimb? Începe ziua cu APĂ! (…) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a precizat nutriționistul Patricia Rusu pe contul de Instagram.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel