miercuri, februarie 8, 2023

Medic: Combinarea oricăruia dintre aceste medicamente sporește riscul de atac de cord! Majoritatea oamenilor iau cel puțin un medicament pe bază de rețetă în mod regulat, dar mulți dintre noi nu se opresc aici. Când luați medicamente fără prescripție medicală, risc crescut de a face un atac de cord.

Poți face atac de cord fără să-ți dai seama

De fapt, numărul mediu de pastile prescrise luate în mod regulat de americani este de patru. Totuși, chiar dacă nu aveți mai multe rețete, există șanse să adăugați din când în când medicamente fără prescripție medicală.

Te-ar mai interesa: Lipsa acută de medicamente în farmacii. Care ar fi...

Fie că l-ați luat de la farmacie sau l-ați comandat de pe internet, orice medicament poate avea consecințe grave dacă nu este luat corect – și asta include și ceea ce luați cu el.

atac de cord

Acum, medicii avertizează cu privire la o clasă îngrijorătoare de medicamente care ar putea avea un impact asupra inimii dumneavoastră în anumite circumstanțe.

Sute de mii de oameni din Statele Unite fac un atac de cord în fiecare an.
Atacurile de cord sunt departe de a fi neobișnuite.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), cineva experimentează acest eveniment potențial mortal la fiecare 40 de secunde în SUA. Experții spun că aproximativ 805.000 persoane fac un infarct în fiecare an.

Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...

După cum se pare, puteți avea uninfarct chiar și fără să vă dați seama, deoarece CDC avertizează că aproximativ 1 din 5 atacuri de cord sunt silențioase. „Răul este făcut, dar persoana nu este conștientă de el”, explică agenția.

Desigur, există lucruri care vă expun mai mult la riscul de a suferi efectiv un atac de cord, cum ar fi anumite „condiții de sănătate, stilul de viață, vârsta și istoricul familial”, conform CDC.

Te-ar mai interesa: ALERTĂ ALIMENTARĂ! Chipsuri contaminate cu o subst...

De asemenea, știm că anumite medicamente, cum ar fi medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), pot crește riscul de atac de cord. Dar acestea nu sunt singurele medicamente cu care trebuie să fiți foarte atenți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private