Sari la conținut

5 motive pentru care ar trebui să mănânci mere iarna. Printre altele, acest fruct minune previne atacul de cord, scade colesterolul și ajută la scăderea în greutate

Fructul plin de vitamine
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Consumul de mere beneficii pentru sanatate

5 motive pentru care ar trebui să mănânci mere iarna. Printre altele, acest fruct minune previne atacul de cord, scade colesterolul și ajută la scăderea în greutate.

Toată lumea iubește merele suculente, crocante și delicioase. Căptușite cu o mulțime de vitamine hrănitoare, minerale și fibre, merele sunt o binefacere pentru sănătatea ta.

Zicala „un măr pe zi ține medicul departe” este cât se poate de adevărată spun specialiștii, căci merele oferă o hrană generală care ajută la menținerea imunității puternice. Au o aromă suculentă și sunt, de asemenea, bogate în fibre alimentare numite pectină, care ajută la stimularea metabolismului, la menținerea sănătății inimii și, de asemenea, la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Potrivit Departamentului pentru Agricultură al SUA, un măr de mărime medie conține

  • 4,8 grame de fibre,
  • 0,5 g de grăsime,
  • 0,6 g de proteine,
  • 100 mg de potasiu,
  • 11,6 g de carbohidrați
  • 6 mg de vitamina C.

Prin urmare, a consumul unui măr pe zi ne poate ajuta sănătatea pe termen lung.

Iarna, imunitatea noastră generală scade și există un risc uriaș de a contracta infecții prin viruși și bacterii. Merele sunt o mare putere de antioxidanți și polifenoli care ajută la menținerea stresului oxidativ la distanță și la construirea celulelor sănătoase.

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale consumului de mere în timpul iernii:

Motive pentru care ar trebui să mănânci mere: 1. Îmbunătățește digestia

În sezonul de iarnă, avem tendința de a mânca alimente grele – inclusiv cele procesate și prăjite, care devin greu de digerat. Pectina prezentă în mere este excelentă pentru digestie, deoarece ajută fibrele să acționeze asupra acesteia. Hormonul ajută prin absorbția apei din intestine și creând un gel care încetinește digestia și împinge ușor alimentele, fără a crea obstacole.

De asemenea, ajută la ameliorarea constipației. Merele sunt, de asemenea, bogate în acid malic, care reglează și digestia.

2. Scade colesterolul

Potrivit Healthline, consumul de până la două până la trei mere de mărime medie a dus la o scădere a nivelului total de colesterol între 5-13%. Mai multe studii efectuate în aceeași chestiune au observat că nivelul colesterolului LDL a scăzut cu cel puțin 7%, iar nivelul HDL a crescut cu până la 12%.

Experții în sănătate spun că, deoarece oamenii tind să fie mai puțin activi iarna și să mănânce alimente confortabile care îngrașă, nivelul colesterolului poate crește semnificativ. Cu toate acestea, studiile au indicat că polifenolii conținuti de mere pot reduce oxidarea LDL, care ar putea contribui la formarea aterosclerozei.

Motive pentru care ar trebui să mănânci mere: 3. Menține nivelul zahărului din sânge reglat

Experții susțin că persoanele cu diabet zaharat au mai multe șanse să experimenteze niveluri mai mari de glucoză din sânge în timpul iernii decât în timpul verii. Prin urmare, ar trebui să ia măsuri de precauție suplimentare atunci când vine vorba de variații de temperatură sau de schimbări sezoniere.

Prin urmare, consumul regulat de mere are potențialul de a reduce rezistența la insulină, ceea ce ar trebui să conducă la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Potrivit Healthline, acest lucru se întâmplă deoarece polifenolii din mere, care se găsesc în principal în pielea mărului, stimulează pancreasul să elibereze insulină și ajută celulele să ia zahăr.

4. Previne atacurile de cord

Frigul poate provoca contractarea vaselor de sânge, ceea ce crește tensiunea arterială, precum și riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Angina, sau durerea în piept din cauza bolii coronariene, se poate agrava și în timpul iernii, când arterele coronare se îngustează la frig.

Prin urmare, merele vin în ajutor prin fibrele solubile pe care le conțin. Fibrele ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Un alt motiv poate fi faptul că oferă polifenoli.

Motive pentru care ar trebui să mănânci mere: 5. Promovează pierderea în greutate

Pe vreme rece, avem tendința de a mânca mai multe alimente încărcate de calorii, prin urmare creșterea în greutate este iminentă. Pe lângă acele niveluri mai scăzute de activitate fizică, un comportament sedentar crescut și schimbările în sănătatea mintală pot contribui și la creșterea în greutate.

Prin urmare, merele contribuie foarte mult atunci cand vine vorba de slabire si mentinerea acesteia. Merele au un conținut scăzut de calorii și oferă o sursă bună de fibre care vă ajută să vă umpleți.

Acest lucru poate ajuta, de asemenea, oamenii să urmeze cu mai mult succes o dietă de slăbire. De asemenea, experții cred că extracția pectinei reglează microbiomul intestinal, o bacterie care ajută la sănătatea intestinului, ajutând la prevenirea oricărui tip de inflamație.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel